Gå til sidens hovedinnhold

Lærere må følge elevene hjem

Artikkelen er over 13 år gammel

I flere dager har lærerne og elevene ved Menstad ungdomsskole i Skien ventet på et gjengslagsmål som er varslet. Tirsdag ble flere elever kjørt hjem etter skolen mens fem ungdommer fra Mæla hadde møtt opp for å slåss. - Jeg er livredd, sier rektor Torkild Evensen til TA.

Allerede en halvtime før skolen sluttet i går var gjengen fra Mæla på plass utenfor skolen på Menstad. De hentet en av elevene inne i skolegården og fulgte ham hjemover.

På spørsmål fra TA om hvorfor de var ved «feil» skole, fikk vi til svar at det er lov å møte en kompis på skolen.

- IKKE HYGGELIG

- Jasså, svarte de det. Ja, det kan du tro, sier rektor Torkild Evensen etter skoleslutt.

- Vi har fulgt godt med i området rundt skolen i flere dager, men i går måtte vi kjøre flere av elevene hjem. I tillegg har lærere vært ute i gatene rundt skolen, så vi har tatt våre forholdsregler.

- Dette er ikke noe hyggelig. Jeg er livredd en eller annen skal bli skadet.

- Dette kan fort komme ut av kontroll hvis vi voksne ikke tar tak i problemet. Dette må vi bare bekjempe, sier rektoren ved Menstad ungdomsskole.

BAGATELLER

- Det verste er at ungdommene selv ikke helt forstår hvorfor striden har oppstått. Det dreier seg om bagateller. En eller annen har kalt en eller annen noe for et halvt år, en måned eller noen dager siden.

- Det er ikke bare ungdommer fra skolen på Mæla som er dratt inn i dette. Noen har ringt rundt for å skaffe seg støtte og hjelp i kampen mot «motstanderne». De har ringt ungdommer både på Mæla og Gulset. I vår tid med data og mobiltelefoner kan ting utvikle seg raskt og merkelig, sier rektor Torkild Evensen.

POLITIET FORBEREDT

Etter det TA erfarer, skal også forebyggende avsnitt ved Grenland politistasjon ha vært forberedt på at det var alvorlig bråk under oppseiling ved Menstad ungdomsskole onsdag. Nå registrerte ikke TA politifolk i området etter skoletid, men det betyr ikke at de ikke var der.

Leder av forebyggende avsnitt, politioverbetjent Helge Fredriksen, sier at han ikke er oppdatert om det som skjer på Menstad fordi han har vært opptatt med andre saker fra ungdomsmiljøene i Skien.

Det som sies omkring gjengslagsmålet som er på gang, er at en elev har samlet troppene fra andre skoler for en hevnaksjon mot navngitte personer.

Gjengen kaller seg R-BZ, son skal stå for «Real brazilians».

- Vi skulle treffe en annen her også, men han tok sykkelen og forsvant bak skolen, sier en av elevene ved skolen på Mæla til TA.