Nå er det åpnet ny moské

GLEDER SEG: Ali Burale, leder i trossamfunnet Bishar Aden og Ali Aden viser frem det nye lokalet deres på torget i Langesund sentrum.

GLEDER SEG: Ali Burale, leder i trossamfunnet Bishar Aden og Ali Aden viser frem det nye lokalet deres på torget i Langesund sentrum.

Artikkelen er over 2 år gammel

LANGESUND: Aqsa Trossamfunn har flyttet inn i lokalene der Asia mat var og skal nå drive moske og opplæringssenter for barn og unge i Langesund sentrum.

DEL

Det bekrefter leder i det muslimske trossamfunnet, Bishar Aden, til TA. Han gleder seg over at de nå endelig har fått et eget lokale å være i.

– Vi har lett en stund og vi er veldig glad for at vi nå har et sted vi nå kan møtes. Kanskje bidrar det også til at vi blir flere medlemmer, sier Aden.

Han forteller at de per nå er rundt 70 medlemmer. Hver dag gjennom hele uka vil dørene til moskeen være åpen fra 10-11-tiden til sjutiden på kvelden.

– Er det noen som lurer på noe eller vil komme innom å se hva vi gjør, er det bare å banke på, sier Aden, som raskt også stilte til intervju sammen med flere, da TA banket på døra mandag formiddag.

Lokalet ligger vegg i vegg med TAs lokalkontor og har samme inngang.

Integrering og språk

Bishar Aden kom til Norge for seks år siden og er i dag ansatt i Bamble kommune hos flyktningtjenesten som boveileder og sjåfør.

Han presiserer at integrering og språkopplæring er viktig for de, og at det også vil være viktig i møte med barn og unge. Hittil har nærmeste moske for beboere i Bamble og Langesund vært i Porsgrunn og Skien.

– Mange henvendelser

Andreas Kristiansen er gårdeier og legger ikke skjul på at han har fått en jevn strøm av henvendelser etter at de nye leietakerne tok over 1. desember. Han erkjenner også selv at han er litt overrasket over at det ble moske.

– Det var kurs og norskopplæring for barn og unge jeg først og fremst ble forespeilet. Når det er sagt har jeg likevel ingen problemer med at det er et sted folk kommer for å be også. Det er kjempehyggelig folk og alt har vært veldig ryddig og ordentlig fra de henvendte seg til meg i oktober og fram til overtakelse, sier han.

– Jeg ser mange er skeptiske på henvendelsene jeg har fått, men så lenge alle er snille og greie ser jeg ingen problemer ved det, sier Kristiansen.

I reguleringsplanen for Langesund sentrum heter det at lokaler på gateplan skal være forbeholdt næringsvirksomhet. Andreas Kristiansen overlater til kommunen å vurdere om en moske og tilhørende opplæringssenter kommer i konflikt med det.

Artikkeltags