Inger-Lise Øystese er død. En sterk stemme har stilnet. En kjær og lidenskapelig forkjemper for nærmiljø, for menigheten og for ungdommene i Bamble har funnet hvile.

Langesund og Telemark blir litt fattigere nå når Inger-Lise Øystese ikke lengre er blant oss. For ikke bare var hun en pådriver og en organisator for ungdomskor og meninghetsarbeid. I tillegg var hun en venn, en mor, et medmenneske og en kraft som med både sin væremåte og sin varme og rause kjærlighet, gjorde omgivelsene bedre, gjorde at andre anstrengte seg litt ekstra også.

I mars fikk hun gjennomført en stor drøm da en fullsatt kirke i Langesund kunne nyte vakker sang og musikk der begavede ungdommer fikk prise Herren og livet, på en spesielt fin måte.

Dette skrev jeg før den konserten: - Et av de mest imponerende menneskene jeg noensinne har møtt

Se video:  – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Men sykdommen lot seg ikke stoppe og søndag var hennes dager på jorden over. Dette ble lagt ut på sosiale medier fra hennes aller nærmeste:

"Hei kjære venner. Vi har alltid vært åpne og nå har dagen kommet da jeg må overbringe den triste beskjeden. Noen vet det nok allerede, men Inger-Lise gikk bort i går kveld. Jeg vet hun har betydd mye for mange og mange har betydd så utrolig mye for henne. Nå er vi fryktelig lei oss og tårene renner, men også i takknemlighet for alt hun har gjort og vist oss andre hvordan vi bør gjøre og tenke. Vi er bare stolte og imponert over måten hun har kjempet denne kampen og nektet både seg selv og oss å gi opp de positive tankene. Når det var mørkest, var det hun som holdt oss oppe. Takk til alle venner og kjente rundt oss, som også gjennom et fantastisk engasjement og gaver til behandling, ga oss dette siste halvåret ekstra sammen. Hun var så utrolig glad for at hun fikk oppleve nettopp denne tiden og levde livet til siste dag. Klem fra Alv, Oda, Ådne og Sindre"

Engasjementet for Inger-Lise Øystese har vært stort i lokalsamfunnet i Langesund, og en rekke arrangementer ble avholdt til støtte og inntekt for henne og for at hun skulle få en medisin som det offentlige i utgangspunktet ikke ville dekke.

Alt dette er historie nå. Men det som kan være en trøst i mørke dager preget av savn, er at svært mange av dem som Inger-Lise rørte i sitt liv, er overbevist om at de vil møte henne igjen.

Og for alle oss som møtte Inger-Lise Øystese tror jeg at jeg med hånden på hjertet kan si: Vi glemmer henne aldri.