Kastet loss for Stine-Sofies stiftelse: - Hun får ting til å skje og hun gir seg aldri

PÅ TOKT: Vidar Riseth, Ada Sofie Austegård og Ole Robert Reitan.

PÅ TOKT: Vidar Riseth, Ada Sofie Austegård og Ole Robert Reitan.

Artikkelen er over 1 år gammel

LANGESUND: Stine Sofies Stiftelse er «På tokt for en god barndom». Fredag satt de kursen fra Langesund til Helgeroa med god hjelp fra blant andre Vidar Riseth og Ole Robert Reitan.

DEL

Riseth, som er sponsorsjef i Rema 1000, og sjefen selv, Ole Robert Reitan, er toktens viktigste økonomiske støttespiller og et stort apparat fra dagligvaregiganten var på plass for å dokumentere avgangen fra Langesund fredag morgen.

Vold og overgrep på dagsorden

19. mai kastet stiftelsen loss fra Grimstad med seks robåter og de to skonnertene Solrik og Fryden. Målet med turen er er å sette vold og overgrep på dagsorden. Underveis inviteres barnehagebarn med på dagstokt og lokalpolitikere om bord for en prat om hva kommunene kan gjøre i arbeidet for en barndom uten vold og overgrep.

– For barna har vi et opplegg rundt Sjøstjernen Stella. Det spesielle med en sjøstjerne er at om den mister en arm, så vil den gro ut igjen. Den er et symbol på at man kan få det bra igjen, selv om man opplever vonde ting, sier Ada Sofie Austegård.

Hun er grunnleggeren av stiftelsen som arbeider for at barn skal ha en barndom uten vold og overgrep, samt Stine Sofie Senteret – et mestringssenter for volds- og overgrepsutsatte barn.

– Vi gjør dette for å sette søkelyset på et alvorlig tema, men på en positiv måte. Til politikerne gir vi gode råd knyttet til forebygging og forteller om verktøy vi kan vi kan levere og kommunene innføre, forteller Austegård.

Hun har gjort flere liknende stunt for stiftelsen tidligere, og nå er det altså sjøveien som gjelder.

– Vi er ekstremt takknemlig for støtten vi har fått til dette, og vi er helt avhengig av kombinasjonen av offentlig og kommersiell støtte i arbeidet vi gjør, sier hun.

OPPVARMNING: En aerobic-instruktør sørger for at alle får varmet opp før de setter seg i båtene for en ny ro-etappe.

OPPVARMNING: En aerobic-instruktør sørger for at alle får varmet opp før de setter seg i båtene for en ny ro-etappe.

Korteste etappen

Ole Robert Reitan og tidligere landslagsspiller Vidar Riseth er full av lovord om Ada Sofie Austegård og hennes pågangsmot og energi.

– Hun får ting til å skje, hun gir seg aldri og hun er lett å bli glad i. Det finnes massevis av barn vi trenger å se bedre, og for oss er dette en opplagt sammfunsnytting ting å støtte, sier Reitan.

Austegård fikk i 2017 også Reitan-gruppens hederspris «Årets Ladejarl» og de har støttet stiftelsen siden den gang.

– Dere har fått den korteste etappen på tokten?

– Hehe, det var nå det passet, flirer trønderne, klare til å ta årene fatt mot Helgeroa og Vestfold.

Totalt 30 personer ror hver etappe og skal innom 16 havner langs kysten. Endestasjon er Oslo 3. juni.

Artikkeltags