Nå skal enda flere stier ved kysten ryddes og merkes

ØYHOPPING: Nå skal turstiene på ulike destinasjoner for øyhoppingen styrkes ytterligere.

ØYHOPPING: Nå skal turstiene på ulike destinasjoner for øyhoppingen styrkes ytterligere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Turistforeningen har fått 150 000 kroner av Porsgrunn kommune til viderføring av arbeidet med øyhoppingsprosjektet.

DEL

– Med bakgrunn i prosjektrapport og regnskap som nå foreligger finner vi rom for å kunne yte 150 000 kroner til å videreføre arbeidet med rydding, merking og skilting av turstier på øyene og kyststien, skriver Porsgrunn kommune i et brev til turistforeningen.

«Nytt fyrtårn»

Øyhoppingsprosjektet i Langesundsfjorden ble presentert som et nytt fyrtårn for reiseliv i Telemark og Vestfold i 2015. Utvidet ferjetilbud i sommersesongen og økt tilrettelegging for turisme på de ulike destinasjonene har stått sentralt i prosjektet.

Tilbudet har blitt tatt godt imot og i 2017 kunne ferjene notere ytterligere økning i passasjerantallet.

Øyhoppingsprosjektet er et samarbeid mellom Bamble, Porsgrunn og Larvik kommuner. Fylkeskommunen har også bistått med midler til satsingen. Ved flere tidligere anledninger har det også vært gitt ekstra midler øremerket merking av turstier.

– Bjørkøya skal bli pilot-øya i prosjektet med å lage standardiserte turløyper på øya, uttalte Elisabeth Fredriksen i Telemark turistforening til PD i april i fjor.

-Trengs ekstra penger

Midlene i prosjektet er likevel svært begrenset og Brevik ferjeselskap var tydelig sist år på at det trengs ekstra penger fra kommunene for å forsvare det utvidede rutetilbudet rent økonomisk.

De private driverne av Helgeroafergene har også vært tydelig på dette, da det er svært små marginer å gå på i bransjen.

Med all sannsynlighet reises også denne problemstillingen på ny når det etter hvert går mot en ny sommersesong.

Bamble kommune vedtok nylig å kjøpe en tomt på Smietangen for å sikre allmennheten tilgang til området. Et sentralt argument i den saken er at området skal styrkes videre som kai for fjordbåtene i sommersesongen.

Artikkeltags