Nytt leilighetsprosjekt på trappene: – Jeg har fått åtte-ni henvendelser allerede

LEILIGHETSBYGG: Det er ikke mange husene igjen i Storgata i Langesund som ikke har fått en ansiktsløftning med årene. Nå er det slakter-Austad huset som skal rives og gjenoppbygges i regi av Einar Kristiansen.

LEILIGHETSBYGG: Det er ikke mange husene igjen i Storgata i Langesund som ikke har fått en ansiktsløftning med årene. Nå er det slakter-Austad huset som skal rives og gjenoppbygges i regi av Einar Kristiansen.

Artikkelen er over 2 år gammel

LANGESUND: Einar Kristiansen sjonglerer mange baller i sitt engasjement for å skape liv og røre i Langesund. Nå står bygging av et nytt leilighetsbygg i Storgata for tur.

DEL

– Her har tiden stått stille siden slakter Austad la ned. Men nå skjer det endelig ting her, sier Kristiansen i det han viser vei blant diverse utstyr tilknyttet den tidligere aktiviteten i bygget.

For et par år tilbake kjøpte han bygården, nettopp med ønsket om å utvikle den til et nytt leilighetsbygg med nye forretningslokaler på gateplan. Arkitekt Henning Karlsen har stått for tegningene.

– Vi satser på å ha rivingsjobben unnagjort i månedsskifte september/oktober. Da blir neste skritt å få leilighetene ut på markedet og se hvordan responsen blir, forklarer Kristiansen.

Fire leiligheter

Det er Kristiansens eget selskap Byggtotal Eiendom som formelt står bak prosjektet. Planen er et nytt treetasjes bygg, som skal huse fire leiligheter i størrelsesorden 68–78 kvadratmeter. Alle får vestvendt terrasse og egen parkeringsplass under tak i bakgården. Foreløpig prisanslag er tre millioner. 

– Og det blir heis, det er viktig. Du kan godt si at det er tilpasset for de med grått hår og stokk, smiler Kristiansen humørfylt.

Mustad Bygg «eier» langt på vei leilighetsutbyggingen i Langesund, og har utvilsomt fått mange til å kvitte seg med eneboliger og flytte til mindre lettstelte enheter i byen.

I Lagunen-kvartalet, som er under oppbygging, er åtte av ti leiligheter allerede solgt. Kristiansen håper naturlig nok på tilsvarende respons når han presenterer sitt prosjekt.

– Jeg har fått åtte-ni henvendelser allerede, så jeg har god tro på at det skal gå bra, sier han.

Han anslår at to leiligheter må selges før selve byggingen kan starte. Mye tyder på at det blir boligbyggelagsleiligheter.

Vinmonopol, fisk og kjøtt

At Kristiansen drømmer om polutsalg og er en av de fremste pådriverne for dette i Langesund, er en kjent sak. Nest etter det er drømmen en liten fiskebutikk og kjøttforretning.

– Det er håpet for næringslokalene. Tenk hvor mye mer fiskesalgslaget kunne solgt om sommeren, om de hadde et utsalg inne i byen også. Men vi får se hva som blir mulig. Det er i hvert fall kongstanken, sier han.

Artikkeltags