- Et 250 år gammelt hus er ikke optimalt for et moderne tannlegekontor

SAMME FOLKA, NYE OMGIVELSER: Tannlege Anniken Jenny Lindberg, tannhelsesekretær Rita Ragnhildsdatter Oen, tannhelseassistent Liss Halvorsen og tannpleier Lisbeth Johansen trives i nye lokaler.

SAMME FOLKA, NYE OMGIVELSER: Tannlege Anniken Jenny Lindberg, tannhelsesekretær Rita Ragnhildsdatter Oen, tannhelseassistent Liss Halvorsen og tannpleier Lisbeth Johansen trives i nye lokaler.

LANGESUND: Solkysten tannhelse er på plass i nye moderne lokaler i nybygget ved skjærgårdshallen. I Cudrios gate i Langesund håper gårdeier Jørn Andre Jørgensen nå å få inn ny næringsvirksomhet.

DEL

– Selvfølgelig er det vemodig, men nå var grensen nådd med tanke på plassmangel. Et 250 år gammelt hus er ikke optimalt for et moderne tannlegekontor og alt av utstyr og teknisk anlegg som det innebærer, sier Jørn Andre Jørgensen.

Som gårdeier håper han nå få tak i nye leietakere til lokalet på bryggekanten i Langesund. 

– Jeg skal annonsere det nå snart, så får vi se om jeg får tak i noen som vil drive næring i klinikklokalene. Andre etasjen og leiligheten der vil jeg foreløpig beholde selv, sier Jørgensen.

40 års historie

Solkysten tannhelse er det nye navnet på Tannlegene Jørgensen AS. En familiebedrift med mer enn 40 års erfaring.

Daglig leder er nå tannlege Fredrik Marthinsen. Jørn Andre Jørgensen er fortsatt med som medeier, men er ute av virksomheten som tannlege. Inn har i stedet Anniken Jenny Lindberg kommet. Jørn Jørgensen jobber fortsatt også et par dager i uka.

– Så får vi se om kanskje vi kan ta inn ennå en tannlege på sikt. Nå har vi i hvert fall lokaler som gjør det mulig, sier Marthinsen.

3300 pasienter har for øyeblikket Solkysten tannhelse som sitt tannlegekontor. Og flere står på venteliste for å komme inn.

– Veldig positive

Marthinsen gleder seg over å være på plass i de nye lokalene.

– Her er det tilrettelagt og funksjonelt på alle måter, og god plass. På sikt håper vi også å kunne få et godt samarbeid med leger og fysioterapeuter her, sier han.

Noen pasienter, spesielt blant de eldre, savner sjøutsikten og synes det er trist at tannlegekontoret har blitt borte fra sentrum.

– Men de aller, alle fleste er veldig positive og synes det har blitt veldig fint, presiserer Marthinsen.

I fravær av nærheten til sjøen er riktignok glassveggene i lokalene pyntet med bilder fra både Steinvika og fyret.

– Vi er veldig fornøyd alle sammen. Vi hadde ikke mye tid til å nyte utsikten noen av oss uansett, smiler tannpleier Lisbeth Johansen og tannhelsesekretær Rita Ragnhildsdatter Oen.

Artikkeltags