En familie på Skjold ble svært overrasket da de lette etter nye ski på Finn.no lørdag kveld, skriver Bergens Tidende.

Under overskriften «3 par twin tipp ski til salgs», fant familien nemlig de gamle skiene sine, sammen med hjelmer og utstyr. Alt sammen ble stjålet fra garasjen tidlig i oktober, men aldri meldt til politiet.

Men da skiene dukket opp på Finn, kontaktet mor i familien politiet med en gang.

– Sønnen i familien skulle på skitur i morgen og familien søkte å finne nye ski på Finn. Da kom de over tre par av sine egne ski – sammen med hjelmer og alt det andre savnede utstyret – liggende ute for salg, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, til BT.

Juristen på politihuset tok ut en ransakelsesordre på selgerens bopel, og politipatruljen fant både ski, utstyr og en rekke andre ting hjemme hos selgeren. Selgeren er en kjenning av politiet, men var ikke tilstede da patruljen ankom. Nå er det sendt ut en arrestasjonsordre på ham.

Dette er ikke første gang noen finner tyvegods på Finn, og det er straffbart å kjøpe disse varene - selv om du ikke vet at de er stjålet. Leder for forbrukertrygghet i Finn, Geir Petter Gjefsen, har tidligere kommet med følgende anbefalinger i Aftenposten til kunder som kjøper varer på Finn: Spør om kvittering, still kontrollspørsmål om varen, sjekk varen i tilgjengelige register hvis mulig og bruk sunn fornuft. Hvis tilbudet virker for godt til å være sant, så er det kanskje det snakk om tyvgods.