Ryanair ønsket å redusere antall kofferter i bagasjehyllene, og tilbød de reisende å sende dem gratis i flyenes lasterom.

Det har nå blitt et stort problem for selskapet, og Ryanair-sjefen Michael O’Leary vurderer å droppe hele ordningen, skriver reisenettstedet flysmart24.no.

Tilbudet har nemlig ført til at enkelte avganger har blitt fylt med store berg av små kofferter og vesker som Ryanair må frakte i lasterommene gratis. Så store er mengdene noen ganger at det til og med forsinker flyene.

– På noen dager i forbindelse med høytider og helger har enkelte fly hatt 100-120 bager som vi har måttet ta med gratis. Hvis dette fortsetter må vi kanskje gjøre om på reglene, sier Ryanair-sjefen til avisen The Guardian.

De nye bagasjereglene ble innført sammen med flere andre endringer som gjorde det billigere å sjekke inn bagasjen med Ryanair.

I dag er det bare passasjerer som har betalt for prioritert ombordstigning som er garantert å få med begge håndbagasjene inn i flyet.

De øvrige kan levere dem til bakkemannskapet og få koffertene sendt gratis. Men det har altså nå blitt et problem for Michael O'Leary og co.