– Nå er priskrigen i gang. Vi har nedjustert over hundre varer og venter at prisene skal enda lengre ned, sier Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop til Nettavisen.

– Ja, absolutt. Det er beinhard konkurranse om julekundene i år også. Vi i Kiwi presser prisene ned hver eneste dag og spesielt den siste tiden har prisene på flere julevarer falt kraftig, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, til Nettavisen.

Julevarer

Arvin understreker at prisen har falt i desember, og nå er de i mange tilfeller kommet ned på et veldig lavt nivå. Hun forteller at også i år selges flere julevarer, spesielt innen ferskvare, med betydelige tap.

Det største priskuttene er på en rekke typiske julevarer, som grøtris, som nå koster 13 kroner, surkål, som nå koster sju kroner og mandelpoteter, som koster fem kroner kiloen. 

– Alle julevarene er mer eller mindre satt ned. På enkelte produkter er prisen mer enn halvert, sier Friis.

Tror prisene vil falle ytterligere

Den kanskje aller kraftigste reduksjonen er kommet på Grandiosa, som nå koster 16 kroner hos Kiwi, samt konkurrenten Rema 1000.

– Den koster vanligvis 39,90, og kostet 25 kroner i forrige uke. En konkurrent hadde «Tre for for»-tilbud på Grandiosa denne uken, og da senket Kiwi enhetsprisen til samme nivå. Våre kunder skal slippe å kjøpe flere pizzaer enn de trenger for å få en god pris, sier Arvin.

Konkurrenten med Tre for to-tilbud er Extra.

Friis i Coop venter at prisene vil falle ytterligere ned mot jul.

– Vi følger hverandre som skygger nå. Når krigen først er i gang, så kan det nok gå enda lenger ned. Julen er den viktigste tiden av året for dagligvarebransjen, og kampen om julekundene vil alle vinne, sier han.

Nettavisen har vært i kontakt med Rema 1000, men de har ennå ikke svart på henvendelsen.