«Lamafest i Øyfjell» står det på invitasjonen fra Øyfjell Skyttarlag og Øyfjell Lamalag. Lørdag 29. januar pyntes grendehuset til fest, og en hel lama står på menyen.

- Ja, vi slår til med det i år. Det er jo et skikkelig lama-miljø i Øyfjell, så det var naturlig å servere det. Det er ikke alle her som har smakt lama ennå, så det ville vi gjøre noe med, forteller leder i skytterlaget, Helge Rorgemoen.

GOD SMAK

I fjor var det bacalao som mettet magene i et stappfullt grendehus. I år er det altså en søramerikansk slektning til kamelen som blir servert.

- Smaken er en mellomting mellom lam og hjort. Det er godt og magert kjøtt, forteller Rorgemoen, som har smakt lama ved en tidligere anledning.

En egen mesterkokk er bestilt til å forberede retten, og Rorgemoen håper på full bordsetning.

- Vi har plass til cirka 120 stykker, så her må folk være tidlig ute med påmelding for å sikre seg plass, oppfordrer han.

HEDER OG ÆRE

I tillegg til etegilde blir det dans med musikk av Vidar Skulestøyl fra Rauland.

En hyggelig markering står også på programmet.

- Vi skal hedre Elin Rorge (17) fra Øyfjell som gjorde det så bra under landsskytterstevnet i Sandnes i fjor. I juniorklassa kom hun på 2. plass i felt på hovedskytinga, og ble nummer fire sammenlagt i mesterskapet i konkurranse med 360 av landets beste. Så det skal vi feire, forteller Rorgemoen.

HÅR ELLER IKKE HÅR

I innbydelsen står det under antrekk:«... Vatnkjemma hår, danse eller steppesko.», men Rorgemoen forsikrer at de som har problemer med både å få til midtskill og å kjemme håret også slipper inn.

- Det er nok en del i skytterlaget som må ty til poleringsklut isteden, men så lenge alle har inngangsbillett blir det alltids en ordning, spøker Rorgemoen.