Satte seg i bilen til damas eks - så gikk han til angrep

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KVITESEID: En berusa 26-åring gikk til angrep på en mann som hadde hatt et forhold til kjæresten hans.

DEL

Hendelsen skjedde i Seljord ei novembernatt i 2014.

En nå 26 år gammel mann og en kamerat var passasjerer i en bil, mens ei venninne kjørte. De to mennene satt og drakk under kjøreturen.

De møtte på to menn som satt og pratet i hver sin bil, og en av disse mennene hadde hatt et forhold til 26-åringens kjæreste.

Fikk blåveis og hevelse

26-åringen diskuterte med denne mannen gjennom sideruta, før han satte seg inn i passasjersetet hans. Der gikk krangelen over i vold, ettersom 26-åringen fra Vest-Telemark slo den andre mannen flere ganger i ansiktet. På vei ut slo han i bilruta, som ble ødelagt.

Saken var nylig oppe i Vest-Telemark tingrett, hvor 26-åringen erkjente straffskyld både for volden og skadeverket. Den fornærmede mannen fikk en blåveis, hoven nese og noen skrammer, men ingen varige skader.

26-åringen sto også tiltalt for å ha forsøkt å bestikke et vitne til å ikke si noe om saken til politiet. Men her mente sorenskriver Dag Bjørvik og meddommerne Inger Lise Berge og Svein Henry Ekre at det ikke var gode nok beviser, så han ble frifunnet for forsøk på påvirkning av et vitne i saken.

Den 26 år gamle mannen er dømt til 60 dagers fengsel, hvor av 45 dager gjøres betinga med to års prøvetid. Han må i tillegg betale 2 661 kroner i erstatning til den fornærmede, samt 6 880 kroner i erstatning til den fornærmedes far, for dekking av utgifter i forbindelse med skadene på bilen.

Artikkeltags