Politiet kalte inn bombegruppa etter mistenkelig lapp

KVITESEID: Politiet rykket ut til en båt etter at de mistenkte det befant seg tyvgods i den. Der fant de en mistenkelig lapp som fikk dem til å ringe bombegruppa.

DEL

SISTE: Ved 21-tiden, onsdag kveld, melder politiet at det ikke ble gjort noe funn av eksplosiver verken på seilbåten eller i boligen. Det ble funnet noe tyvgods i båten. To personer er pågrepet og de vil bli avhørt senere.

Onsdag ransakte politiet en seilbåt som ligger i gjestehavna i Kviteseid. Båten tilhører en lokal kjenning av politiet.

Ifølge Trond Egil Groth, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, har de hatt en etterforsking mot eieren av båten gående over noe tid. Like før klokken 14, onsdag, var politiet på plass for å ransake båten.

Fant lapp

I forbindelse med dette kom politiet over en lapp. Akkurat hva som sto skrevet er foreløpig uklart, men det fikk politiet til å ringe bombegruppa i Oslo for bistand, da det var mistanke om at det kunne være sprengstoff om bord i båten.

– Da vi gikk på båten fant vi en lapp. Vi har ikke gått ut med hva det står på lappen, men den gjorde at vi avbrøt ransakingen, sier Groth.

Politiet har grunn til å tro at det er eieren av seilbåten som har lagt igjen lappen.

Ifølge en TA-tipser ble et stort område rundt gjestehavna sperret av. Vest-Telemark blad melder at de nærmeste naboene rundt ble evakuert, men ifølge politiet er det ikke noen indikasjoner på at det skal være noe fare for dem.

Politiet vil ikke si noe nærmere om hvorfor de ransaket seilbåten. Ifølge Varden var det på grunn av tips om at det var tyvegods om bord.

– Vi hadde mistanke om at vi ville finne noe straffbart i båten, men jeg vil ikke gå ut med hva dette er, sier Groth.

To pågrepet

Ved åttetiden onsdag kveld var bombegruppa på plass og startet med sine undersøkelser av seilbåten. Etter en drøy halvtime reiste de igjen, og naboene som ble evakuert kunne reise tilbake til hjemmene sine, melder VTB.

Ifølge politiet reiste bombegruppa og politiet sammen til mannens adresse, hvor de der fikk kontroll på mannen. Bombegruppa gjorde undersøkelser på adressen.

Ved 21-tiden, onsdag kveld, meldte politiet at det ikke ble gjort noe funn av eksplosiver verken på båten eller i boligen. Det ble funnet noe tyvgods i båten. Akkurat hva slags tyvgods dette var, er uklart.

To personer er pågrepet og de vil bli avhørt senere.

Mannen er lokal og en kjenning av politiet. Det er uklart hvem den andre personen er.

Artikkeltags