Gå til sidens hovedinnhold

Mottok pris for "Årets kunstforening"

Artikkelen er over 5 år gammel

Kunsthall Grenland har mottat prisen "Årets kunstforening" for et spesifikt prosjekt som hadde oppstart i 2014.

Kunsthall Grenland har markert seg på mange måter. Nå sist har de mottat prisen "Årets kunstforening".

I begunnelsen står det "Kunstforeningen ønsket å invitere inn nye publikumsgrupper, og være en aktiv bidragsyter i lokalsamfunnet. De utviklet derfor et prosjekt spesielt rettet mot innvandrere, i samarbeid med Voksenopplæringen og Folkeuniversitetet. Målsetningen er bedre dialog og kommunikasjon mellom nordmenn og innvandrere, og å gjennom kunsten gi innvandrerne en stemme og bidra til integrering."

Det melder Norske kunstforeninger

– FLYT er viktig prosjekt som vi har satt av en del ressurser til, og som vi ønsker å videreføre. Vi har et par tiltak som ligger på vent på grunn av manglende finansiering, men med denne prisen får vi en oppstartskapital som gjør at vi nå kan sette i gang, sier daglig leder Andreas Rishovd til Norske Kunstforeninger.

Utmerkelsen Årets kunstforening deles ut hvert år i tilknytning til Norske Kunstforeningers årsmøte. Prisen skal gå til en norsk kunstforening som i løpet av foregående år har utmerket seg – enten på grunn av et enkeltprosjekt eller som over tid har markert seg som særlig aktiv, synlig, fantasifull, kreativ, utradisjonell på kunstscenen eller i kulturlivet.

Med prisen fulgte både heder og ære - samt 30 000 kroner.

Det var Hanne Christensen som mottok prisen på vegne av kunstforeningen på en festmiddag på Kunstfestivalen Agalaus på Voss søndag.