Atle Pettersen er en mann med mange jern i ilden for tiden. Nylig stilte han opp for at barn i u-land skulle få briller.

Han er snart klar for musikalen «Singin' in the Rain» i Oslo, men mest kjent for det vide land er han nå som ny «Beat for Beat»-general på fredagskveldene.

- Brukte kort tid på å si ja

- Jeg brukte veldig kort til på å si ja. Med en gang jeg fikk forespørselen, så tenkte jeg at «shit, dette er helt sinnssykt. Det er for stort å si nei til. Jeg får bare si ja og bli med på veien og se hva som skjer», sa Atle.

I går skrev imidlertid VG at «Beat for Beat» har mistet 100.000 lesere etter at Atle Pettersen tok over.

Han er imidlertid ikke den eneste som har en nedadgående tendens. Det samme har «Senkveld», noe som fikk Thomas Høiby i Mindshare til å si at han mener det går mot slutten for «Senkveld» og «Robinson».

Får skryt fra leserne, men ...

Men «Beat for Beat» skapte fyr blant Nettavisens lesere, som la igjen over 700 kommentarer på Facebook der de krangler så busta fyker om både programmet og programlederskiftet, skriver Nettavisen.

Det er helt tydelig at fredagsunderholdningen engasjerer folk.

«Atle gjør en kjempejobb!» skriver en.

«Det har ingenting med programlederen å gjøre. Atle er kjempeflink. Mulig at konseptet ikke er så veldig spennende lenger. Har jo vært likelydende i mange mange år. Fornyelse av Beat for Beat har vi knapt sett» skriver en annen.

«Ikke noe smart av NRK å bare bytte programleder. Det var på hell - Dyrhaug hadde gått litt tom. Og selv om Pettersen er hyggelig og flink, så er ikke dette bra lenger. Burde fjerne såkalte «moromenn/kvinner» fra TV også» skriver en tredje.

«Jeg ser på Ivar som orginalen til Beat for Beat. Det er liksom bare kleint og rart å se noen andre som programleder. Atle er jo selvfølgelig flink, men Beat for Beat er ikke det samme uten Ivar» skriver en fjerde.

«Jeg synes at Beat for Beat har mer spennende gjester nå enn før. Har fulgt med siden jeg var liten og følger med enda» skriver en annen.

- Farlig å endre vellykket konsept

TV-ekspert Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare sier det er en farlig balanse mellom det å endre et konsept med høye seertall, og ikke endre det. For TV-kanalene er det forbundet med stor risiko å lansere nye konsept på flater med store seertall.

Derfor har gullrekka på NRK vært så konstant i så mange år. Og «Senkveld» holdt på i 15-16 år.

- NRK har brorparten av de eldre seerne og de er ikke glade i endringer. Jeg tror det er fornuftig av NRK å beholde gamle konsepter og kanskje bytte ut programlederen, sier Thomas Høiby til Side2.

Nå mener Høiby at 100.000 ned for «Beat for Beat» ikke kan kalles dramatisk i og med at programmet hadde i snitt seertall på 720.000 i utgangspunktet og nå har 643.000 i snitt.

- Personlig mener jeg at Atle Pettersen blir litt for mye Dyrhaug. Han kunne godt ha dratt den litt lenger og vært enda mer seg selv, sier Høiby.