Kroken på døra for Bjørkedal skole

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Det blir ingen montessoriskole i Bjørkedalen. Økonomien ble for dårlig og tiden for knapp. Elevene blir nå sendt til skolen på Tveten.

DEL

- Dette betyr definitivt kroken på døra for skolen i Bjørkedalen. Nå vil vi bare sørge for en mykest mulig overgang for elevene når de sendes til skolen på Tveten, sier styreleder David Ramslien i Bjørkedal og Oklungen Montessoriskole SA.

I motsetning til Bergsbygda skole som har fått ett år ekstra på å planlegge oppstarten, måtte skolen i Bjørkedalen enten legge ned eller bli montessoriskole fra høsten. Godkjenningen kom fra mydighetene i mars.

- Dette ble rett og slett for knapp tid, sier Ramslien. Hadde vi fått ett år til ville vi hatt ett høyere elevtall, men det var rett og slett ikke økonomi til å starte med det grunnlaget som lå på plass. Han avviser at det kan bli aktuelt å starte opp en montesorriskole i Bjørkedalen på et senere tidspunkt.

- Nei, nå blir elevene overført til Tveten og av hensyn til dem er det helt uaktuelt å ta elevene tilbake fra denne skolen igjen. Vi har i størst mulig grad prøvd å skjerme elevene i denne prosessen. Det er hensynet til barna som er aller viktigst, sier Ramslien.

- Vi ønsker nå å spille på lag med kommunen slik at overføringen av elevene til Tveten blir så smidig og skånsom som mulig. Det er fortsatt noen løse tråder med tanke på å sikre en trygg og sikker skolevei for elevene, sier Ramslien.

Styret hadde i det lengste håpet på oppstart i Bjørkedalen, men regner nå med at elvene vil få en god følelse når de må legge turen til Tveten til høsten.

Artikkeltags