Massiv vannlekkasje: - Drikkevannet må kokes

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommunen oppfordrer innbyggerne i Sannidal til å koke drikkevannet, etter at det oppsto brudd på en hovedvannledning onsdag kveld.

DEL

- I går kveld oppstod det et stort ledningsbrudd på en hovedvannledning i Sannidal. Lekkasjen førte til at en del husstander fikk lavt vanntrykk en periode. Ledningsstrekket for lekkasjen er lokalisert og isolert, men lekkasjen er ikke lokalisert eller fikset. Dette vil det bli jobbet med fortløpende. Inntil videre er noen husstander i området rundt Vastøl/Tyvand i Sannidal uten vann. Disse er blitt varslet via kommunens varslingssystem om at de ikke har vann og at de må kontakte brannvakta ved behov for vann, opplyser ingeniør Kenneth Haugholt i Kragerø kommune.

- Det ble sendt ut kokevarsel i 1-tiden i natt til store deler av Sannidal. Dette var før området for lekkasjen ble identifisert. Kokevarselet for Sannidal er gjeldende inntil annen beskjed blir gitt, for å være på den sikre siden, opplyser han videre.

Det skulle også henges opp informasjon på skolene og SFO i Sannidal natt til torsdag.

Kommunens VAR-avdeling skal fortløpende ta prøver for å sjekke vannkvaliteten.

100 liter i sekundet

Kommunen har vært ute med mannskaper i hele natt for å finne bruddstedet. Det skal nå være lokalisert mellom Heglandsveien og Tveitereid.

- Men selve bruddstedet er ennå ikke lokalisert. Mannskaper må ut i vanskelig, kupert terreng i én meter høy snø. Vi håper å finne bruddstedet i løpet av formiddagen, sier Petter Baann i kommunen.

- I lekkasjeområdet forsvinner det 100 liter vann i sekundet, opplyser Baann.

Vann til abonnenter i Sannidal kjøres nå via Kil, som har mindre kapasitet enn vannledningen som går fra Heglandsveien til Tveitereid. Abonnenter i Sannidal vil derfor oppleve at de har lavere vanntrykk enn vanlig.

Artikkeltags