Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Tollefsen kjøpt Kragerø Resort

Artikkelen er over 4 år gammel

KRAGERØ: Milliardæren Ivar Tollefsen har kjøpt Kragerø Resort.

Det bekrefter han i en e-post til KV.

Ryktene om oppkjøpet har svirret i flere uker allerede, men først i dag kunne eiendomsinvestoren bekrefte oppkjøpet av hotellanlegget på Stabbestad.

Etter det KV forstår, skal de ansatte ha blitt informert om overtakelsen på et allmøte tirsdag morgen.

Ellefsen og Kjemperud blir

Ifølge en pressemelding fra Kragerø Resort har Tollefsens selskap Fredensborg kjøpt ut fem av sju aksjonærer i resortselskapet. Jørre Kjemperud og Frode Ellefsen blir med videre på eiersiden. De skal ifølge Kjemperud eie 10 prosent hver av Kragerø Resort AS.

- Kragerø Resort er en spektakulær destinasjon for aktiviteter, golf, ferie, fritid og konferanser, og utviklingen av merkevaren har vært positiv de siste årene sier Jørre Kjemperud i pressemeldingen.

- Det har samtidig vært krevende økonomisk og utfordrende å få driftsselskapet i balanse, så vi er nå glade for å ha fått inn Fredensborg som majoritetseier. Vi tror at de kan tilføre oss kunnskap og kapital til videre utvikling av hotellet og de tilliggende eiendomsprosjektene, uttaler han videre.

- God beliggenhet

Ivar Tollefsen ser ifølge pressemeldingen frem til å innlemme Kragerø Resort i en stadig voksende satsning på restaurant, overnatting og eiendomsutvikling i Kragerø.

- Hotellet har god beliggenhet, vakker arkitektur, en av Norges beste golfbaner og to store marinaer. Med infrastrukturen på plass, ligger forholdene til rette for god drift og fremtidig utvikling av Kragerø Resort, uttaler Tollefsen.

Også banksjef Jon Guste-Pedersen i Skagerrak Sparebank, som er Kragerø Resorts bankforbindelse, ser positivt på transaksjonen og bekrefter at banken har vært løpende orientert i prosessen.