Sju kommuner vil ansette Kari

KARI: Dette er Kommune-Kari.

KARI: Dette er Kommune-Kari.

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Innbyggere i sju kommuner i Kongsbergregionen vil fremover møte «Kommune-Kari» hvis de ønsker svar på noe.

DEL

Samarbeidsprosjektet Kongsbergregionen består av kommunene Nore og Uvdal, Rollag, Flesberg, Kongsberg, Tinn, Notodden og Hjartdal. Nå skal de prøve ut en chat-robot.

– Tekniske løsninger med bruk av kunstig intelligens og maskinlæring er på full fart inn også i kommunene. Kommunene i Kongsbergregionen prøver nå ut bruk av chat-robot i en uforpliktende prøveperiode, for å få kunnskap og erfaringer med denne teknologien. Målet er å oppnå enda bedre kundeservice, heter det på hjemmesidene til Notodden kommune.

27/7

Løsningen, som har fått navnet «Kommune-Kari», legges på kommunenes nettsider for å svare på spørsmål om kommunale tjenester. På den måten kan innbyggere og næringsliv få svar på aktuelle spørsmål 24 timer i døgnet og sju dager i uka hele året. Kari er foreløpig under opplæring og kan ennå ikke svare på alt. Teknologien hjelper Kari til å svare bedre etter hvert som det kommer inn nye spørsmål.

Kongsberg kommune var tidligst ute og startet utprøvingen av Kari allerede 1. februar i år. De øvrige kommunene lanserer løsningen snart.

Erfaringene fra Kongsberg har medført at kommunene har lyst ut en tilbudskonkurranse, for å anskaffe en slik løsning på mer permanent basis. Kommunene inviterer innbyggere og næringsliv til å prøve løsningen og gi tilbakemeldinger i form av ros eller ris, samt forbedringsforslag.

FØRST UTE: Kongsberg kommune var først ute. Testperioden har gjort at løsningen skal bli permanent.

FØRST UTE: Kongsberg kommune var først ute. Testperioden har gjort at løsningen skal bli permanent.

Artikkeltags