Vintereventyr her i Grenland

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommentar Ove Mellingen: Det er hverdag. Det er vinter. Det er januar. Og det er Grenland. Det er kanskje grått og vått. Likevel klarte vi, mandag, å oppleve et fantastisk vintereventyr. Og det i kort kjøreavstand fra Skien.

DEL

Det er selvfølgelig Svanstul. Fantastiske Svanstul. Som gir oss vinter og hvite vidder, helt inntil byens noen ganger støvtunge vintergråhet. 

Vinteren har på mange måter latt oss litt i stikken i år. Når du leser dette kan det hende den har kommet tilbake med full kraft, at det ligger 30 centimeter nysnø på trammen,  eller kanskje vi er velsignet med underkjølt regn, med vanlig regn, med yr, tåke eller skodde. Vinteren har sine sider.

Likevel er det som et lite eventyr å klare å tilrane seg en skitur en ettermiddagsstund, i vårt ganske umiddelbare nærområde. 

Bildene viser i grunn hvor flott det var. Det var antydning til varme i solen. Det var flotte spor, perfekt føre (om vi bare hadde hatt med oss riktig skismurning) – og romslig med plass. Selv for meg som ikke tilhører skisportens fremste våpendragere var det en opplevelse.

Jeg pleier si at jeg er den dårligste i verden på ski som har fullført åtte Skarverenn. Det er sikkert  sant også. Her er det gleden, ikke evnen, som teller.

Og det er en opplevelse å få en runde i Huldreløypen, å løfte seg selv over hverdagens kjas og mas en time eller to. Spesielt når været viser seg fra den prospektkortvakre siden.

Så derfor og av mange andre grunner, benytt muligheter, ta skiene fatt, ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i i overmorgen. Eller i dag. Vintereventyret venter på deg, ikke mer enn 20-30 minutter fra «bommane og bruene». 

Artikkeltags