Gå til sidens hovedinnhold

- Klarte ikke legge på kjetting

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Flere vogntog sliter på det glatte føret i fylket. Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt kan tirsdag morgen melde om flere tilfeller av vogntog, både norske og utenlandske, som har fått problemer i løpet av natten. Et vogntog sperret veien i nesten seks timer.

En østerriksk vogntog sto fast og sperret trafikken i Hanesbakken i Skien i nærmere seks timer. Det var klokken 02.00 natt til mandag at politiet fikk melding om vogntoget som sperret veien mellom Skien og Ulefoss.

KLARTE IKKE LEGGE PÅ KJETTINGER

Det var først ved 08-tiden at vogntoget kom seg opp bakken ved hjelp av mannskap og bergingsbil fra Falck.

Det var mye som tydet på at føreren av bilen ikke hadde forberedt seg god nok til å møte de norske vinterveiene. - Sjåføren forsøkte å legge på kjettinger, men klarte det ikke, kunne operasjonsleder Vidar Aaltvedt fortelle tirsdag morgen.

Ifølge politiet skal sjåføren av vogntoget ha vært lite villig til å få hjelp fra bergingspersonell. Da tiden for morgenrushet nærmet seg måtte de sette foten ned.

- Politiet bestemte, mot sjåførens vilje, at Viking måtte tilkalles og veien ryddes, sier Aaltvedt.

DIRIGERTE TRAFIKKEN

Politiet var på stedet og dirigerte trafikken. Bilene som kom kjørende fikk passere vogntoget etter tur. Vogntoget var på vei i retning Nome da det fikk problemer.

HAVNET I GRØFTA

Men det var også andre vogntog som hadde problemer i løpet av natten.

Et norskregistrert vogntog kom for langt ut mot kanten på E134 mellom Morgedal og Brunkeberg sent mandag kveld. På det glatte føret klarte ikke sjåføren å få kjøretøyet inn på veien igjen og havnet i grøfta.

- Sjåføren slapp fra uhellet uten skader, men Viking måtte tilkalles for å få vogntoget på veien igjen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

IKKE SKODD FOR VINTERFØRE

Senere på natten, klokken 00.17, ble det trøbbel for et slovakisk vogntog som ikke var skodd for den norske vinteren. Sjåføren kom kjørende med sommerdekk på framhjula, og dårlige helårsdekk på drivakselen. Det resulterte i at vogntoget sto bom fast og sperret veien på E134 i Kongsbergveien på Notodden.

- Sjåføren som var 38 år gammel ble beordret tilbake, og ble parkert ved biltilsynet på Tuven med beskjed om å kjøpe nye dekk før han fortsatte kjøringen. Han kan også vente seg en bot for å ha kjørt et kjøretøy som ikke var skodd for snøføre, sier Aaltvedt.

Mannen må møte opp hos politiet i morgen for å få tilbake pass og førerkort når bilen er skikkelig skodd.

Kommentarer til denne saken