Gå til sidens hovedinnhold

Klaget på at naboen bygger flatt tak- da fikk politikerne seg en god latter

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Politikerne i teknisk hovedutvalg humret av naboklagen på Falkum.

På en fradelt tomt i Arne Garborgs gate har Skien kommune gitt tillatelse til å bygge en enebolig i to etasjer. Tomta ligger i et etablert boområde på Falkum.

Utbyggerne har planene klare, men en av de nærmeste naboene reagerer sterkt på husets form og høyde.

Hun reagerer spesielt på at det nye huset skal ha flatt tak.

- SKJEMMER HELE NABOLAGET

- Jeg har hatt ønske om at nabohuset ikke skulle bygges i det hele tatt, men den kampen har jeg gitt opp. Men at bygget må være et moderne, minimalistisk funkishus som så absolutt ikke passer inn i Arne Garborgsgate, det gir jeg ikke helt opp enda, skriver naboen i klagebrevet.

Kommunen påpeker at bebyggelsen i området rundt består av forskjellige typer hus, både i høyde og takform. De mener at naboene ikke vil oppleve noen betydelige ulemper med nybygget.

Naboen mener det ikke er riktig at det er flere slike hus i nabolaget. Hun viser til at flere hus med flatt tak i nabolaget blir betegnet som "stygge", og at de skjemmer hele nabolaget.

- Slik tror jeg det blir med mitt kommende nabohus også. Jeg synes det er leit at Skien kommune ikke lenger ønsker å bevare områdene slik de er og la oss som bor der få gleden av å ha det vakkert rundt oss, skriver naboen.

- DET ER PENERE

Hun spør kommunen hvorfor det ikke er mulig å pålegge utbyggeren å legge "vanlig" tak på bygget.

- Jeg vil også nevne at et hus med vanlig tak er penere enn flatt tak. Hvis dere ser litt nord på skrå over gata så er det et bygg med to etasjer og vanlig tak med arker. Det er penere, skriver hun.

HUMRET

Siden kommunen har avvist naboklagen, har naboen valgt å anke saken videre til Fylkesmannen i Telemark. Derfor ble den tatt opp på teknisk hovedutvalg på tirsdagens møte.

Flere politikere humret av klagesaken, og synes tilsynelatende at saken var humoristisk.

Hovedutvalgsleder Knut Einar Aas (Ap) følte at han måtte forklare litt.

- Byggesaken er innenfor alle regler, og da er det ikke godt for oss å gi klager medhold. Hva skal man i så fall støtte seg til? spurte han.

- Det er bestandig lov å klage, og sånn er det. Men det er nå faktisk sånn at vi bruker veldig mye ressurser på klager, sier han.