Biskop Per Arne Dahl er godt i gang med sin to uker lange bispevisitas i Larvik og Lardal, og har besøkt mange menigheter i prostiet. I forrige uke var han i Lardal ved flere anledninger, og tirsdagen tilbrakte han i Stavern, Tanum og Berg. Tirsdag kveld var det Legoklubben i Kjose som sto for tur.

– Morn, morn, morn, hilste biskopen og ristet barnehender, så latteren spratt i kirkerommet.

Han forklarte at en biskop er en som reiser rundt og forteller om Jesus, og konstaterte at det viktigste i livet er å ha Jesus i hjertet.

I Legoklubben er det 19 unger, og det skal utgjøre bortimot alle barna som bor i bygda. Klubben ledes av trosopplærer Birgitte Bugaard Ørnes, men hun har flere gode hjelpere.

Bor på hytta

– Det er helt topp å komme hit! Ei vakker bygd i våren, som syder av liv ute, og liv, humør og fellesskap inne i kirken. Må Gud bevare Kjose, fastslo en smilende biskop, som bor på hytta si på Normandbo i Brunlanes under visitasen.

– Jeg er så glad i Larvikområdet. Og det er strålende å bo på hytta når jeg er på bispevisitas! I løpet av visitasen har jeg opplevd betydningen av å være en god storkommune. Men like viktig er å holde fram de små stedene, så som Kjose, Tanum, Berg og Svarstad, sa Dahl, som skrøt av kirkens ansatte, frivillige, foreldre, besteforeldre, og selvfølgelig ungene.

Legoklubben i Kjose er for unger i barnevogn og oppover til de ikke «vil lenger», som leder Birgitte Bugaard Ørnes sa.

– Vi har seks samlinger i halvåret. På to av dem er det også familiemiddag og kafé for hele bygda, forklarte hun.

Lånte bort korset

På Legoklubben er det lystenning, sang, bibelfortelling, mat, og selvfølgelig lego i midtgangen.

Biskopen satte seg ned med ungene, fortalte dem at de kan møte Jesus gjennom dåpen, gjennom nattverden og ved å høre det kristne ordet. Deretter lot han ungene få prøve det store gullkorset han bærer rundt halsen.

– Det var tungt, sa Hans Kristian Skivik Bjørnø (4), da han fikk det store smykket rundt halsen.

Far hans, Lars Richard Bjørnø, kan fortelle at Legoklubben er helt topp.

– Dette er det moroaset som skjer i Kjose. Legoklubben er det store samlingspunktet, sa han.