Pappa fikset lappen for Tuva helt gratis

VANT FØRERKORTET: Tuva Vasbø Skjelsvik får gratis kjøreopplæring etter at hun og pappa Øystein kom på navnet Trafikkskolen Rulle.

VANT FØRERKORTET: Tuva Vasbø Skjelsvik får gratis kjøreopplæring etter at hun og pappa Øystein kom på navnet Trafikkskolen Rulle. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Øystein Vasbø fra Skien slipper å punge ut for lappen når datteren Tuva skal kjøre opp.

DEL

Den får hun nemlig helt gratis etter at far og datter i samarbeid vant en navnekonkurranse hvor premien er gratis kjøreopplæring til en verdi av 40.000 kroner.

De to drodlet litt sammen og plutselig hadde faren kommet opp med navnet som gikk seirende ut av konkurransen.

– Vi var opptatt av å finne et navn som rullet på tunga, sier faren og snublet bokstavelig talt over vinnernavnet.

Den nye trafikkskolen i Skien skifter om få uker navn til Trafikkskolen Rulle.

– Det var faktisk to som foreslo det navnet, men Tuva og Øystein var først ute, sier kjørelærer Fredrik Nerdahl.

Han er en av tre kamerater som tidligere i høst gikk sammen om å starte en ny trafikkskole i Skien.

Navnekonkurranse

Siden de er bedre til å lære bort trafikkregler enn å lage navn, startet de under navnet Den nye trafikkskolen og inviterte til en konkurranse for å få et mer svingende navn.

– Vi har faktisk allerede fått kjeft for å kalle oss Den nye trafikkskolen for det viser seg å være en skole i Oslo med nesten det samme navnet, humrer Nerdahl.

I navnekonkurransen strømmet det inn med forslag og blant dem som ble vraket finner vi Trafikkskolen Joker og Sjørøver trafikkskole.

Stor fordel med god tid

Nå gleder vinneren seg til å starte på førerkortet. Hun har allerede tatt det trafikale grunnkurset, men får ikke sette seg bak rattet før i desember. Da fyller hun 16 år og har to år på seg før hun kan kjøre opp. På grunn av de nye fraværsreglene i den videregående skolen er det en stor fordel å ha lang tid på trafikkopplæringen.

– Ikke bare på grunn av fraværsreglene men fordi det lønner seg å øvelseskjøre mest mulig, sier Nerdahl. Statens vegvesen anbefaler at man øvelseskjører 150–200 timer for å bli tryggest mulig i trafikken.

– Jeg har lest litt på teorien om skilt og har lært meg litt om pedalene og sånn, sier Tuva Vasbø Skjelsvik.

Nå gleder hun seg til å sette seg bak rattet og forhåpentligvis får hun førerkortet i desember 2018 uten at det har kostet pappa en krone.

Artikkeltags