Hotellmilliardær Petter Stordalen opplever tøffe tak på hjemmebane.

I et intervju på trykk i Göteborgspostentirsdag, forteller han om den kuren kona Gunhild Stordalen har gått gjennom.

Forretningskvinnen, legen og miljøaktivistenble i 2014 diagnostisert med den livstruendebindevevssykdommen systemisk sklerodermi - og har nå vært gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang.

Les også: Gunhild Stordalen: – Endring starter med store ord

- Vi vet ikke hvor lang tid vi har

- Dette er vår siste sjanse, vi vet ikke hvor lang tid vi har, sier Stordalen, som for tiden møter flere av sine 13.000 hotellansatte på en rundreise i Skandinavia.

- Rent teknisk har stamcelletransplantasjonene gått bra, men Gunhild er den første i verden som har vært gjennom dette to ganger, så vi beveger oss i ukjent farvann.

- Usikkerheten er stor, og det eneste vi vet er at Gunhild ikke kommer til å få et veldig langt liv, men hun kommer til å få et spennende og bra liv, sier han.

- Jeg har en armé

Til tross for den tøffe behandlingen, åpnet Stordalen EAT-konferansen tidligere i juni.

– Vi må jobbe sammen. Verden trenger ikke en løsning som kommer ovenfra og ned, og vi har ikke tid til å vente på et svar som vokser fram oppover. Det verden trenger, er en rundebordssamtale. Og EAT er det bordet, fortalte hun. 

- Hvis jeg dør nå, er det ingen krise

I et langt intervju med svensk P1 fortalte Gunhild Stordalen om hva det betyr for henne å ha EAT i ryggen:

- Hvis jeg dør nå, er det ingen krise. Målet den lille jenta foran i demonstrasjonstoget på Muggerud satte seg om å redde verden er kanskje ikke nådd. Men den lille jenta har ikke lenger bare tre-fire nabobarn i ryggen. Hun - jeg - har en armé. En armé bestående av noen av de viktigste og største foretakene i verden. Noen av de smarteste hjernene og de mest høytstående politikerne, i tillegg til en spesialtropp på over 20 fantastiske kolleger, klare for å overta min plass, og ikke minst verdens nest største filantropiske stiftelse som vil være med og sikre at kampen fortsetter. Også uten den lille jenta i front, sa hun.