Holder «Nytt på Nytt»-lønnen hemmelig

FRILANSER FOR NRK: Norges Skiforbunds "kickoff" på Ullevaal stadion. Bård Tufte Johansen er programleder på "kickoffen". Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

FRILANSER FOR NRK: Norges Skiforbunds "kickoff" på Ullevaal stadion. Bård Tufte Johansen er programleder på "kickoffen". Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Artikkelen er over 3 år gammel

Vil ikke røpe Bård Tufte Johansens lønn.

DEL

(SIDE2):Tidligere «Nytt på Nytt»-programleder Jon Almaas (49) tjente 772.500 kroner som NRK-ansatt, skriver Dagens Næringsliv lørdag.

Men det er ikke kjent hva ettefølger Bård Tufte Johansen vil ha som lønning når han etter nyttår skal harselere med ukesaktuelle nyheter på fredager. Årsaken er at han ikke blir fast ansatt i NRK.

Les også: Nå tar han over et av landets mest sette program

Almaas hadde sin site «Nytt på Nytt»-sending for en drøy uke siden. Samme dag hadde han sin siste dag i NRK, og går over til TVNorge på nyåret. Almaas har ledet et av de mest populære underholdningsprogrammene i 17 år.

Til å overta en del av «Gullrekka», blir komiker og programleder Bård Tufte Johansen.

Underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, har opplyst Almaas' årslønn overfor DN. Som fast ansatt i statskanalen hadde Almaas en årslønn på 772.500 kroner. Tall fra skattelistene viser likevel at han hadde en inntekt på over 1,9 millioner kroner i 2015. Størsteparten av inntekten kom fra såkalte bijobber, som for eksempel oppdrag som konferansier.

Halvorsen ønsker ikke å kommentere hva arvtakeren Johansen vil tjene i «Nytt på Nytt»-stolen, og synes heller ikke det er problematisk at programlederen er frilans.

- Lønnen til de fast ansatte i NRK er offentlig og tilgjengelig. Det  gjelder alle. Hva vi honorerer av kunstnerisk eller redaksjonelt innhold inn i våre produksjoner kan være av konkurranseutsatt informasjon. Av hensyn til våre konkurrenter ønsker vi holde den type informasjon internt, sier Halvorsen til DN.

Johansen ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

En tidligere oversikt Nettavisen har presentert over kjente komikere i Norge, viser at Thomas Giertsen er den som tjener desidert mest. Skattelistene viser netto inntekt, altså inntekt etter at alle fradrag er trukket fra.

Bård Tufte Johansen står oppført med en inntekt på 5, 5 millioner kroner i 2015.

Artikkeltags