- Kjære pappa. Nå blir jeg sjefen din

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringens yngste hilste til pappa på Twitter. 35 år gamle Torbjørn Røe Isaksen blir kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering. Høyre-politikeren kommer fra Telemark og er sønn av lærerforeldre.

DEL

«Kjære pappa. Nå blir jeg sjefen din. Råd tas i mot med takk», lød den nyslåtte statsrådens hilsen på Twitter.

- Hvordan er det å komme fra Slottet og være statsråd?

- Jeg har aldri følt noe sånt før. Jeg tror det nærmeste må være da jeg sto ved alteret og ventet på kona mi, sa den nybakte statsråden til Nettavisen etter ekstraordinært statsråd. Han betegnet det som en spennende dag og innrømmet at han hadde sommerfugler i magen.

- Hva skal du ta fatt på først?

- Kjernen i Høyres politikk er kunnskap i skolen. Vi vil gjøre veldig mange gode lærere enda bedre og vi vil at vi skal løfte oss både på forskning og høyere utdanning. Så har vi en regjeringsplattform som har veldig mange gode tiltak og er veldig ambisiøs. Så vi må rett og slett gå systematisk til verks og så starte jobbingen med hvordan vi skal få gjennomført dette.

Har gått Civita-skolen

Røe Isaksen har vært blant dem Civita-leder Kristin Klemet kaller sine «elever». Telemarkingen har vært en del av miljøet i den liberale tankesmien siden starten. Han har også vært redaktør i den konservative tidsskriftet Minverva, som Civita samarbeider med.

I spekulasjonene om hvem som skulle inn i Ernas regjering var Røe Isaksen lenge nevnt som arbeidsminister. Tidligere i år ga han ut boka «Den onde sirkelen» som beskriver hvordan mange faller utenfor i det norske velferdssamfunnet. I boka satte Høyre-politikeren fingeren på hvordan skolen og passiviserende velferdsordninger bidrar til å skape en underklasse i Norge.

Torbjørn Røe Isaksen er en ivrig samfunnsdebattant som har vært aktiv på bloggen konservativ.no og på sosiale medier, blant annet som @konservativ på Twitter.

Respekt

- Torbjørn Røe Isaksen er en person vi har stor respekt for, sier leder Ola Magnussen Rydje i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Han mener den nye kunnskapsministeren er et av Norge store politiske talenter.

— Røe Isaksen er en person vi har stor respekt for, sier Rydje.

Han sier at det første NSO ønsker å se fra Røe Isaksen er en bekreftelse på at statsbudsjettiltakene for bedret studentøkonomi blir en viktig satsing for den nye regjeringen.

— 11 måneders studiestøtte og flere studentboliger er byggesteiner for kunnskapssamfunnet, sier Rydje. (ANB—NTB)

Artikkeltags