Det er det nye nye digitale verktøyet for inn- og utmelding som førte til et rush i forrige måned. Mens 1980 personer meldte seg ut i august, var det tilsvarende tallet for juli bare 56. Telemark og Agder er ett bispedømme og det foreligger derfor ikke tall for Telemark alene.

Nytt verktøy

- Antall utmeldinger må ses i sammenheng med det store antallet som er medlemmer i Den norske kirke. Det nye digitale verktøyet for inn- og utmelding ble gjort svært godt kjent gjennom media. Derfor var vi forberedt på et betydelig antall utmeldinger. Vi har stor respekt for det enkelte menneskes valg, sier ledende biskop i Den norske kirkes bispemøte, Helga Haugland Byfuglien til kirken.no.

Blant de som meldte seg ut i august var 69 prosent menn. Sammenliknet var 61 prosent av de utmeldte i første kvartal menn, og 55 prosent i andre kvartal. De fleste utmeldte er i alderen 20-39 år (65 prosent).

100 inn

Mens nesten 2000 medlemmer i Telemark og Agder meldte seg ut av kirken i forrige måned var det også 100 personer som meldte seg inn.

- Denne selvbetjeningsløsningen gjør det mulig å rydde opp i medlemsregisteret. Dette har vært et ønske lenge. Ingen som ikke ønsker å være medlem av Den norske kirke skal stå oppført som medlem.  Jeg er veldig glad for at nesten 1300 valgte å melde seg inn i august. Vi jobber for en kirke der folk kan oppleve at det er plass til dem, til deres liv og deres tro, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum til kirken.no.

Den norske kirke har 3,9 millioner medlemmer, inkludert medlemmer bosatt i utlandet. Så langt i år har Den norske kirke mottatt totalt 34.331 utmeldinger og 2.035 innmeldinger.