Det var i begynnelsen av august dyreorganisasjonen Redd Dyra Telemark fikk melding om villkatten på Helle utenfor Kragerø. Katten hadde vært uten kontakt med mennesker på lang tid og ville fort fått problemer med å ta vare på sine to små kattunger.

Redd Dyra bestemte seg derfor for å fange dem inn for å gi alle tre pleie og etter hvert et nytt hjem.

GIKK I FELLA

Katter som har så lite kontakt med mennesker blir svært sky og derfor brukes det feller for å fange dem. Kattemor fikk de tak i med en gang, mens kattungene var så redde at det tok to uker før de ble fanget.

- De turte rett og slett ikke å komme frem. Derfor var vi flere som satt på skift i to uker før vi fikk fanget dem inn, sier Anette Aarmodt i Redd Dyra.  Hun ble fostermor for de to kattungene og fikk jobben med venne dem til kontakt med mennesker.

Aarmodt har flere katter fra før og Dani og søsteren fikk hver sin kattemor med stesøsken.

FORVANDLINGEN

Dani var den villeste av de to og det tok fire uker før han tillot det snev av menneskekontakt. Han var så redd at han stort sett bare bet og slo da Anette forsøkte å løfte han opp. Etter dette ble han bedre og bedre for hver dag og det store gjennombruddet skjedde da den lillle kattungen ble dårlig i magen og bæsjet på seg.

- Katter liker jo vanligvis ikke vann, men han måtte rett og slett en omgang under dusjen, forteller adoptivmoren. Reaksjonen fra den vesle kattungen hadde hun ikke ventet seg. Dani elsket rett og slett det varme vannet. Han lå helt stille og nøt behandlingen til han ble salig i blikket.

Så godt var det at Dani fikk ytterligere en spabehandling før han startet livet som en vanlig huskatt i sitt permanente fosterhjem.