Har stengt Solkafeen

Stengt: Solkafeen er stengt og det er lite sannsynlig at den åpner igjen, ifølge eier Trons Kristiansen.

Stengt: Solkafeen er stengt og det er lite sannsynlig at den åpner igjen, ifølge eier Trons Kristiansen.

Solkafeen ved Torget er stengt, og det er tvilsomt om den åpner igjen. – Når en taper penger hver dag, går det ikke, fastslår eier Trond Knudsen.

DEL

Røa-mannen var optimistisk da han åpnet kafeen på Rjukan i slutten av august i fjor.

Rart marked

Som drosjesjåfør hadde Kristiansen erfaring med blomstrende kafékultur i hovedstaden. Etter et drøyt års drift på Rjukan registrerer han at trenden ikke er helt den samme i Tinn.

Konseptet med norske kaféklassikere som kjøttkaker, lapskaus, smørbrød, vafler, rundstykker og baguetter, trakk ikke nok gjester til Solkafeen.

– Det stemmer nok at vi var litt for optimistiske. Det er et veldig rart marked på Rjukan – jeg synes det er veldig rart at folk ikke bruker oss mer. Så vi fikk det rett og slett ikke til, sier Knudsen.

Steng i vinter

Han vil ikke sette et endelig punktum for kafédriften ennå, men medgir samtidig at det er lite sannsynlig at Solkafeen åpner igjen.

– Nå er kafeen stengt over vinteren, det kan jeg i hvert fall si hundre prosent sikkert. Det blir vel noe i lokalene, men om det blir vi som driver videre, vet jeg ikke, sier Trond Knudsen.

Spyttet inn en mill.

Knudsen er eneeier og spyttet seinest i oktober inn en million i aksjekapital i Solkafeen.

– Ja, det stemmer. Men når en taper penger hver dag, må en si til slutt si stopp. En trenger ikke være økonom for å skjønne det, sier Oslo-mannen. Han eier også Røa Sol AS som ifølge Proff går godt.

Det er Meierigården AS som eier lokalene som Knudsen pusset opp før åpning av kafeen. Solkafeen har hatt en stab på tre ansatte.

Artikkeltags