– Det var egentlig en spontan idé som oppsto for bare et par uker siden, så alt har skjedd veldig kjapt, sier Sandrina Elisabeth Sandell i Løvetannakademiet.

Sammen med Ung Norge Telemark har hun kastet seg rundt for å arrangere julefeiring for ungdommer i fylket.

– Det er en del unge som av ulike årsaker ikke har familie eller stort nettverk, og jula er en spesiell tid der familien er i fokus. Derfor har vi lyst til å skape en arena for de det gjelder, og kanskje være et lyspunkt for dem, sier hun.

Viktig tiltak

Arrangementet har engasjert flere lokale bedrifter, blant annet Mathuset, Odds ballklubb og Hotel Bryggeparken. Festen skal holdes på hotellet, og hotelldirektør Trond Herrefoss er glad for å kunne huse arrangementet.

– Vi skal jo ha oppe i jula uansett. Å dra på et hotell, det er noe alle kan gjøre. Det er lav terskel for å gå inn, noe som er viktig når det er snakk om ungdommer. Når vi får mulighet til å gjøre en forskjell for noen og få glede, smil og noe positivt tilbake, istedenfor å la lokalene stå tomme i jula, var det ingen tvil om at vi ville være med på dette. Å kunne rekke ut en hånd og gi noe, det er så viktig, sier han.

Han mener det er viktig å sørge for at ungdom har noe vise til etter høytiden, minner de kan snakke om så de ikke faller utenfor i samtalen med andre.

– Mange får det midt i trynet, og vi vil gjerne bidra til at de skal få mulighet til å skape de minnene selv. Vi vil ikke bare være en fotballklubb som leverer 2 ganger 45 hver søndag, vi vil bidra til å gjøre en forskjell for noen, sier Tarjei Skoftedalen Fiskum i Odds ballklubb.

Engasjerte

Etter at Sandell la ut invitasjon til arrangementet på Facebook har hun fått mye positiv respons.

– Jeg er overraska og overvelda over hvor entusiastiske og gira folk har vært. Det er jeg veldig takknemlig for, sier hun.

Mange har også meldt seg som frivillige til arrangementet, noen har til og med gitt beskjed om at de ønsker å være frivillige til neste år.

– Flere som har meldt seg som frivillige er også folk som ikke har noe sted å være på julaften, for eksempel folk som ikke har barna i år. Istedenfor å sitte hjemme aleine kan man både bidra og ha et sted å treffe andre. Plutselig nådde vi en målgruppe vi ikke i utgangspunktet hadde sett for oss også, sier hun.

I løpet av festen vil det bli skikkelig julefeiring med julemiddag og fine gaver. Det vil også bli spill, quiz, underholdning og rom for gode samtaler. Nå håper de bare at mange vil komme.

– Vi har satt et tak på 20 personer, for å klare skape den gode stemninga. Ikke alle er komfortable i store grupper, og vi vil jo gjerne at folk skal bli litt kjent. Det er plass til flere, så det er bare å melde seg på, sier Sandell.