Gå til sidens hovedinnhold

Jukseforsker vil i gang igjen

Artikkelen er over 8 år gammel

Lege og tannlege Jon Sudbø (51) ble for få år siden avslørt i det som trolig er tidenes største forskningssvindel. Nå søker tannlegen i Seljord om legeautorisasjon uten begrensninger slik at han kan forske igjen.

For sju år siden ble han avslørt for omfattende juks i forbindelse med kreftforskning på Radiumhospitalet og fratatt doktorgrad og autorisasjoner som lege og tannlege.

Jon Sudbø søker nå Statens helsetilsyn om å få tilbake autorisasjoner som tannlege og lege, som gir ham adgang til å forske, skriver VG.

Fylkestannlegen i Telemark har skrevet et følgebrev til søknaden, som anbefaler at Sudbø får lov til å drive offentlig finansiert forskning på tannhelse. Sudbø får svært gode skuesmål for jobben han gjør som tannlege i Seljord.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt søknaden fra Sudbø. Den er under behandling, sier avdelingsdirektør Gorm Grammeltvedt i Statens helsetilsyn til VG.

En stund etter avsløringene fikk Sudbø tilbake retten til å jobbe som lege og tannlege, men med flere restriksjoner.

Søknaden hans til Helsetilsynet er anbefalt av tidligere fylkestannlege Tor Hildre i Telemark.

- Sudbø gjør en kjempegod jobb i Seljord. Folk er veldig begeistret for ham. Med hans erfaring og kompetanse som forsker kan han bli en nøkkelperson for å få i gang mer forskning i tannhelsetjenesten. Han er en kjemperessurs, sier Hildre til VG.