Nå har han tatt jordbærvandalene og han skjøt dem med hagle

FORTVILET: Jordbærbonde Petter Borgestad

FORTVILET: Jordbærbonde Petter Borgestad Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: I helgen ble det kjent at noen hadde røsket opp mer enn 1000 jordbærplanter hos Petter Borgestad i Skien. Nå mener jordbærbonden at han har tatt kjeltringene.

DEL

Etter at det som først ble beskrevet som rent hærverk ble avslørt i helgen har Borgestad i all hemmelighet holdt vakt ute på jordene.

Natt til mandag hadde han flere viltkamera i aksjon. Disse skulle filme alle bevegelsene på jordet slik at tyvradene kunne tas en gang for alle.

LES OGSÅ: Hvem har ødelagt jordbærplanene?

SPOR I ÅKEREN

Før helgen ble det funnet støvelspor i åkeren og lørdag fortalte jordbærbonden at han fryktet at mennesker sto bak det omfattende hærverket. Nå viser det seg at forklaringen trolig er langt mindre dramatisk.

- Det er trolig snakk om skjærer som røsker opp jordbærplantene, sier Borgestad. Han har tatt flere av dem på fersk gjerning og noen har allerede måtte bøte med livet. Borgestad har fått tillatelse fra kommunen til skadefelling av skjærene.

- De er nok ute etter mark og har oppdaget at det er effektivt å få tak i mark ved de nyplatende jordbærplantene, sier Borgestad til TA.

Når det gjelder støvelavtrykkene ute i åkeren stammer dem trolig fra jordbærbondens egne arbeidere.

- Skjærene har trolig slått til på nytt rett etter at mine menn har erstattet skadde planter. Jeg har fått bilder av støvlene og de stemmer på en prikk med avtrykkene i åkeren, forteller Borgestad.

Det var mot slutten av forrige uke det ble oppdaget at de nye jordbærplantene var røsket opp av jorda.

HAR LØST PROBLEMET

- Vi er allerede i gang med å plante nye planter, men det tar jo tid, det er nok snakk om en tusen stykker, sier Borgestad, som forsyner store deler av Grenland med jordbær i sommermånedene.

- Det går ikke ut over sommerens produksjon, men neste års produksjon, forteller jordbærbonden.

Plantene ble plantet for om lag halvannen uke side, og de hadde allerede rukket å etablere seg godt i jorda.

- Planter koster mye og det er snakk om mye eksta arbeid, sa Borgestad til TA.

Når flokken på jordet er skutt regner jordbærbonden at problemet er løst en gang for alle.

- Jeg har holdt på med dette i 15 år og det har aldri vært noe problem tidligere. Jeg regner med at problemet er løst når denne flokken på jordet er vekk, avslutter Petter Borgestad.

Artikkeltags