Gå til sidens hovedinnhold

Skal jobbe døgnet rundt i sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: I ti dager kan man vente seg å høre både sprengninger og annet bråk døgnet rundt.

Det skriver Jernbaneverket i et skriv som har blitt sendt ut til om lag 700 husstander i områdene Vallermyrene og Bjørntvedt i Porsgrunn.

- Vi går ut litt bredt, det er bedre med for mange enn for få, forteller kommunikasjonsleder Trine K. Bratlie Evensen ved Jernbaneverket til TA.

Fra lørdag 4. juli til tirsdag 14. juli i sommer går Jernbaneverket i gang med arbeidet med å legge om jernbanesporet forbi Vallermyrene. Og dette arbeidet vil pågå døgnet rundt, i den ti dager lange perioden.

- Det er for å fjerne det gamle sporet og legge på nytt. Da må det borres, pigges bort fjell og sprenges en del, opplyser Bratlie Evensen og tilføyer at det i hovedsak at det er en strekning på totalt 340 meter på Vallermyrene.

Størsteparten av arbeidet vil foregå på to punkter hvor det nye sporet skal kobles på det gamle sporet.

Dekker overnatting

- Alle som har mottatt skrivet blir tilbudt overnatting dekket av Jernbaneverket dersom støyet tilsier at det blir nødvendig. Det er et par stykker som allerede har meldt seg, forteller kommunikasjonslederen.  

Det er ikke første gang Jernbaneverket jobber effektivt over en kort periode som i sommer, og naboer i området har derfor kjennskap til hvilket støynivå en kan vente seg.

- For noen er det et problem, mens andre tenker at det blir for en kort periode og at det vil gå greit. Vi vil unngå at det vil forekomme sprenging på kveldstid, så sant det lar seg gjøre på dagtid, tilføyer hun.

Full stopp i trafikken

Den ti dager lange arbeidet vil stanse all togtrafikk på strekningen Sandefjord - Skien. Dette vil medføre at passasjerene vil bli tilbudt buss for tog mellom Sandefjord og Skien. I tillegg til arbeidet i Porsgrunn, vil det bli foretatt vedlikeholdsarbeid på den resterende strekningen.

- Det er effektivt å utnytte tiden best mulig. Det er også praktisk å gjøre dette i fellesferien, da er det færre pendlere, avslutter kommunikasjonslederen.