- Jeg fikk forelagt meg flere forslag til lamper. For jeg syntes det var veldig dårlig belysning på kontoret. Det var en lampe der som stjal alt lyset selv, det ble ikke lys hverken på veggene eller til det fantastiske taket. Så jeg ba om ny belysning, sier ordfører Hedda Foss Five.

Men valget på lampe har ført til litt småbølger i det politiske landskapet mitt i en tid med økonomiske nedskjæringer i kommunen.

DANSK DESIGN

- Jeg fikk mange forslag å kikke på. Til slutt falt valget på en lampe som det var bestilt tre eksemplarer av til Kongerød ungdomsskole. Så jeg tenkte ikke så mye på pris når jeg så at skolen hadde bestilt disse. Da tenkte jeg at det måtte være greit på kontoret her også. Men jeg burde visst kikket på prisen, for den var på rundt 7 000 euro, eller rundt 60 000 kroner, sier ordføreren.

Lampen som ordføreren falt for er av designet «Kongle», designet av danske Poul Henningsen i 1958.

Lampen kan kjøpes i to forskjellige diametre, til enten rundt 50 000 kroner eller 60 000 kroner. Duplikat er mulig å få kjøpt til rundt 4 000 kroner.

MÅTTE MALE VEKK MØKKA

- Det var så svart og møkkete på det kontoret at det måtte males, det var ikke mulig å få vasket vekk all møkka. Så det var ingen tvil om at det var på tide at det ble gjort noe på kontoret. Jeg har også bedt om nye gardiner og noe nye møbler, blant annet et møtebord med stoler. Men 80 prosent av det som var på kontoret blir gjenbrukt, forteller ordføreren.

- Dette kontoret er ikke bare min arbeidsplass. Det er også et visningssted for kommunen. Det er hit det kommer mest besøk i løpet av året. For meg er det like viktig at det nå er kunst på veggene som viser litt av vår historie i Skien. Kontoret er tross alt der vi tar i mot mange av våre gjester, sier Hedda Foss Five.

BEVILGET MIDLER

Det var i den forrige bystyreperioden at det ble bevilget midler til oppussing i rådhuset. Blant annet lages det nå en resepsjon der folk som kommer på besøk til rådhuset heretter skal bli tatt i mot.

- Det ble bevilget 950 000 kroner til dette arbeidet. Det var noe penger igjen fra det arbeidet man var i gang med, og det er midler fra dette budsjettet som nå er blitt brukt til å pusse opp litt på ordførerkontoret og noen andre kontorer. Dette er gjort i samråd med rådmann og bystyresekretariatet, sier ordfører Hedda Foss Five.

- Jeg synes vel at 50- 60 000 kroner for en lampe er i overkant. Det hang da en lysekrone der som fungerte i min tid, sier gruppeleder for Høyre, Jan Terje Olsen i en kommentar.

- Men det er nok riktig at det ikke er gjort noe på det kontoret de siste 20 årene. Jeg er mer opptatt av regnskapene for den totale ombyggingen når disse er ferdig, sier Olsen.