[teknofil.no]   Det kan være mye penger å spare på å kjøpe en iPhone med lite lagringsplass. Men når du sitter der og slukøret må innse at du ikke har plass til den nye yndlingsappen din, vil du kanskje se annerledes på det. 

I iOS 9, som kommer til høsten, vil du imidlertid få langt større spillerom rent plassmessig, ifølge The Next Web. Apple vil nemlig fra og med denne iOS-versjonen splitte alle apper i individuelle versjoner for alle enheter. Dette betyr at en iPhone 4S kun vil laste ned nøyaktig de bitene av en app den trenger, mens en iPhone 6 vil få en annen versjon. 

Laster ned apper bitvis

ing1b.1000x542.jpg 

iOS 9 skal gjøre det lettere for brukerne som sitter der med stusselige 8 eller 16 GB lagringsplass. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Før var alle appene nødt til å inneholde programvare som optimaliserte dem mot alle Apples enheter. Dette vil kunne spare en del plass i enkelte tilfeller.

En annen endring i iOS 9 er at du ikke nødvendigvis trenger laste å laste ned fullstendige apper, men heller bit for bit, etter hvert som du tar i bruk nye funksjoner.

For eksempel kan det tenkes at Instagram først vil begynne å laste ned filtre i dét du faktisk vil bruke dem, eller at Spotify Radio ikke vil lastes inn før du setter i gang musikken.

Nedlastingen vil settes i gang automatisk og i bakgrunnen, og de nedlastede bitene vil dessuten kunne slettes uten at du vet om det hvis du trenger plassen. Dette løser nok neppe alle plassproblemene dine, men kan hjelpe deg som sitter der med 16 lusne GB på iPhone-en din. (ANB)