Det er to typer ikoner - eller emojis, som de gjerne kalles - vi lenge har ønsket oss. Først og fremst å kunne ikke like noe på Facebook med et "tommel ned"-ikon og dernest muligheten til å gi noen finger'n.

Microsoft ga Windows Phone-brukere muligheten tidligere i 2015, og nå er det endelig iPhone-brukernes tur også.

Om du sjekker din iPhone nå, vil du finne 9.1-oppdateringen av operativsystemet iOS. Her følger det med 150 nye emojis, deriblant den etterlengtede "styggefingeren".

Andre ikoner er flere typer smilefjes, sverd, svart kiste, nøkler, flyvefisk, pengesedler, fredagsikonet taco og enhjørninger.

FIKSER PLAGSOMT LIVE PHOTO-PROBLEM

For alle med den nye iPhone 6s eller iPhone 6s Plus har det dessuten kommet en smart oppdatering rundt Live Photo. Dette er levende bilder hvor en kan se hva som skjer noen øyeblikk før og etter bildet ble tatt.

Mange som har prøvd bildefunksjonen opplever at live-bildet blir ødelagt av at telefonen fanger opp den siste bevegelsen du gjør, nemlig å senke telefonen. I iOS 9.1 blir den bevegelsen automatisk kuttet.

SLIK OPPDATERER DU IPHONE TIL IOS 9.1

På din iPhone, gå til "Innstillinger", velg "Generelt" og så "Oppdatering".

Her kan du laste ned og installere den nye oppdateringen. Husk å sikkerhetskopiere mobilen først. Det gjør du også i "Innstillinger". Gå til "iCloud" og "Sikkerhetskopi" og velg "Sikkerhetskopier nå".