Investerer for milliarder

HEKTISK BYGGEAKTIVITET: På Notodden hersker det i dag en enorm investeringsvilje. Flere tusen millioner kroner skal investeres i kjøpesentre, leiligheter, forretningsbygg og boliger. På Trudvanghjørnet (bildet) er grunnarbeidet til 28 nye leiligheter i full gang.

HEKTISK BYGGEAKTIVITET: På Notodden hersker det i dag en enorm investeringsvilje. Flere tusen millioner kroner skal investeres i kjøpesentre, leiligheter, forretningsbygg og boliger. På Trudvanghjørnet (bildet) er grunnarbeidet til 28 nye leiligheter i full gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Byggeprosjektene på Notodden står i kø og til sammen skal diverse investorer på få år bruke opptil tre milliarder kroner på nye leiligheter, byutvikling og næringsbygg.

DEL

Gigantutbyggingen på Vannfronten inneholder forretningsbygg, kontorer og et hotell - i tillegg til nytt kjøpesenter og rundt 150 leiligheter i forskjellige størrelser. Grunneier Vannfronten, NorgesGruppen og andre lokale investorer skal her bruke en halv milliard kroner. Dette er den største av utbyggingsplanene.

LEILIGHETER I FLENG

Ombyggingen av kvartalet fra Bjørnstjerne Bjørnsonsgate til Oscar Nissengate - kalt Telemarkstoget - er allerede i gang. Her skal Ole Bjørn Holta Skahjem, TT Eiendom og Sparebank 1 bygge 70 leiligheter og gjøre om 5000 kvadratmeter til forretningslokaler. Kostnadene sies å ligge rundt 300 millioner kroner. I Hydroparken - som nå eies av Kjetil Holta - ønsker de å bruke mellom 200 og 300 millioner kroner for å gjøre næringsparken om til en pulserende ny bydel. Også her er det nye butikker, et nytt kjøpesenter og opp mot 130 nye leiligheter som skal tjene investeringen tilbake. Denne utbyggingen er litt spesiell - siden Holta allerede har signalisert at andre investorer knapt er nødvendig. Han har pengene klare. Denne utbyggingen krever likevel en reguleringsendring på hvor det er lov å drive handel på Notodden.

I GANG PÅ TRUDVANG

Det lenge planlagte bok- og blueshuset skal også ligge nede ved Vannfronten og er planlagt å koste rundt 140 millioner kroner. I tillegg er det i disse dager flere bygg og en hel bygård i Notodden sentrum som pusses opp. På Trudvanghjørnet er det gamle kirkebygget og huset der Frelsesarmeen en gang holdt til nylig revet. Her bygger Notodden Mur- og entreprenørforretning 28 leiligheter (i følge lokalavisa Telen er 16 leiligheter solgt) for Notodden boligbyggelag. Boligbyggelaget har også planer om å bygge flere leiligheter i sentrum. På Tapperitomta er planene litt løsere, men også her har man sett for seg leiligheter i samband med konsertarealet. I tillegg foreligger det planer om å bygge ut Lasarettomta ved Norlandia Hotell. Her skal det også bli forretningsbygg og leiligheter, men først og fremst et parkeringshus i flere etasjer.

STADIGE UTVIDELSER

Utenfor sentrum er boligfeltet Kaasa Terasse snart bygget ut, mens et nytt område ved Eikeskar er i full gang. Grunneier Mattis Tinne og entreprenør Tor Ragnar Tjønnheim går også svanger med en storutbygging på boligfelt-området. De ønsker å bygge ut et felt på 100 tomter nord for Høgås. Det finnes også andre boligfelt under utvikling på Notodden.

Andre som bygger og investerer på Notoden er Tinfos AS - som nå bygger ny fotballstadion på egen grunn og i fremtiden skal investere mange millioner i småkraftverk. I tillegg skal snart Tuvensenteret utvides og matbutikken Prix på Toppen er i full gang med en stor utvidelse.

Teller man opp alle pengene som har stått i diverse avisartikler - pluss kommunens eget investeringsprogram - ender man opp med at det skal investeres drøyt tre milliarder kroner i Notodden de neste fem til 10 årene.

Artikkeltags