Gå til sidens hovedinnhold

Ingen mistenkte etter ransforsøk

Artikkelen er over 9 år gammel

PORSGRUNN: Politiet har ingen konkrete mistenkte etter at en kvinne i slutten av 30-årene ble forsøkt ranet i Porsgrunn sentrum onsdag ettermiddag.

Det var ved 15-tiden at to menn kom opp til kvinnen og pekte mot henne med en pistol. Kvinnen var i Rådhusparken og på vei til biblioteket da hun ble stanset av de to ranerne. De truet henne og ba henne om å gi fra seg lommeboka. Med pistolen rettet mot seg valgte kvinnen å gjøre det motsatte av det ranerne forventet. I stedet for å følge ordre snudde hun tvert og gikk motsatt vei. De to ranerne stakk da fra stedet til fots i retning Jernbanegata og Domus-bygget uten å ha fått med så mye som en krone. Den fornærmede er i slutten av 30-årene og bosatt i Porsgrunn.

Fra Rådhustrappa fikk kvinnen varslet politiet om ransforsøket.

De to ranerne blir beskrevet som menn i 20 årene med lyse klær.

Mannen som var bevæpnet skal ha vært rundt 25 år, 180 høy, han hadde på seg lys t-skjorte, solbriller og lys kort bukse til like under knærene. Han skal ha snakket norsk. Den andre raneren var noe yngre. Trolig i begynnelsen av 20 årene. Han var noe lavere og litt rundere i kroppsformen, men ikke tykk. Denne mannen skal ha snakket noe gebrokkent norsk, som om han var fra Øst-Europa har kvinnen forklart i avhør. Våpenet de brukte skal ha vært en pistol med langt løp.

JAKTET RANERNE

Politiet sendte alle tilgjengelige patruljer til Porsgrunn etter ranet. Det aktuelle området ble sperret av for å sikre nødvendige spor og det ble foretatt avhør av vitner. Det ble også brukt politihund, men dette søket ble avsluttet etter kun kort tid.

Kvinnen som ble forsøkt ranet ble tatt med inn til politihuset for avhør. Det ble brukt store resurser på å søke etter de to mennene. Dette søket ble trappet noe ned utover kvelden.

- Det letes fortsatt etter ranerne, men vi har ingen mistenkte i saken og går bredt ut i etterforskningen, forteller Siri Karlsen. Politiet vil gjerne ha tips fra publikum som kan ha tips i saken. Karlsen regner med at det var en del mennesker i det aktuelle området i tiden da ranet fant sted.

- Vi vil også sjekke ut om det finnes overvåkningsbilder i det aktuelle området, sier Karlsen.

KNIVSTUKKET SAMME STED

På mandag ble en person stukket i ryggen med kniv i den samme parken hvor ranet skal ha funnet sted. Mannen som ble kninvstukket i ryggen fikk livstruende skader.