Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke helsefarlig å bo i Rullekoll

Artikkelen er over 13 år gammel

Rådmann Bjørn G. Andersen i Nome understreket etter møtet med boligeierne i det stråleutsatte boligfeltet Rullekoll i går, at kommunen tar ansvar for folk ikke bosetter seg i området som er forbundet med fare.

Han understreker at det ikke er farlig å bo i boligfeltet.

Nomes rådmann viser til at Statens strålevern går gode for at det ikke er farlig å bo i Rullekoll. Det legges til grunn målingene som er gjennomført. Statens strålevern har kommet med anbefalinger til kommunen, men nå vil kommunen at strålevernet konkretiserer anbefalingene.

SKAL KARTLEGGE MER

- Vi skal kartlegge mer nøyaktig tomtene og boligene, og få informasjonen inn i arealplanen. Det betyr at Statens strålevern må komme fram med konkrete bestemmelser, som vi har å forholde oss til. Vi vil kartlegge strålingssituasjonen for hele Fen, opplyser rådmann Andersen.

På gårsdagens møte boligeierne representert, var det tre representanter fra Statens strålevern og fra kommunen. Møtet var lukket for utenforstående, men det er planlagt et folkemøte til høsten.

Overfor TA opplyser boligeiere at det nå er dannet en gruppe på fire der kommunen har en representant, fordi kommunen eier en leilighet i boligfeltet. Planen er at en skal jobbe med å få satt i stand fellesarealene, som utvikleren av feltet foreløpig ikke har ferdigstillet.

-Det er ikke kommunens ansvar, men vi er åpne for å prøve å komme fram til en løsning, opplyser nomerådmannen.

VERDIFORRINGELSE

TA vet at det er boligeiere som vil drøfte nærmere med kommunen om blant den verdiforringelsen en mener har rammet boligene i feltet etter at det ble kjent at det er betydelige thorium-forekomster i området.

Etter det TA erfarer er identiske leiligheter solgt for redusert pris etter at forekomstene ble kjent i fjor høst. Dette er ikke alle like begeistret for, men foreløpig ønsker ikke boligeierne å kommentere dette nærmere.

Ordfører Jan Thorsen skal under møtet ha opplyst at han anser området som dødt, at det vil være vanskelig å få solgt tomtene i feltet.