De lokale vant millionkontrakten

VINNERNE: Jørn Lindgren, Knut Haugen, Rolf Åkredal, Torunn Aksnes og Jan Olav Horgmo.

VINNERNE: Jørn Lindgren, Knut Haugen, Rolf Åkredal, Torunn Aksnes og Jan Olav Horgmo.

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Lokale firmaer vant konkurransen om ny svømmehall og dobbel idrettshall på Kjølnes.

DEL

Fredag ble det bestemt hvem som skal være rådgivere for kommunen i planleggingen av ny svømmehall og dobbel idrettshall til 212 millioner på Kjølnes.

Planleggingsgruppen som vant konkurransen består av: Arkitekt: Arkitektkontoret Børve og Borchsenius AS. Rådgiver bygg: A. L. Høyer Skien AS. Rådgiver elektro: Malnes og Endresen AS. Rådgiver VVS, fysikk og brann: Erichsen & Horgen AS.

Gruppen skal utarbeide et forprosjekt hvor arkitektoniske og tekniske løsninger skal klarlegges. Løsningene, sammen med kalkylene, vil danne grunnlag for endelig bevilgning høsten 2016. 

Kontraktene til gruppen har en total verdi på 5,5 millioner.

- For oss er det veldig fint med et slikt prosjekt i hjembyen. Og det er flott at dette blir et bygg som mange vil ha glede av. Vi er Norges eldste arkitektkontor, og dette blir prosjekt nummer 5000. Det antar jeg også er norgesrekord i antall arkitektprosjekter,  sier daglig leder Jan Olav Horgmo i Børve og Borchsenius.

- Det er veldig hyggelig at det er lokale firmaer som vant, selv om det ikke vært et kriterium i konkurransen, sier eiendomssjef Terje Madsen i Porsgrunn kommune.

Målet er byggestart av idrettshallen våren 2017, med ferdigstillelse ved nyttår 2017/2018.  Deretter skal Urædd-hallen rives og lage plass for kommunens nye svømmehall. Tidlig i 2019 åpner dørene til den nye svømmehallen på Kjølnes.

- Framdriftsplanen blir sikrere etter at reguleringsplan er vedtatt, sier prosjektleder Thorbjørn Aage Øverland.

Leder Anders Rambekk (KrF) for utvalg for barn, unge og kultur uttrykte glede over at kommunen nå er kommet et skritt nærmere nye idrettshaller.

- Dette er bra for Porsgrunn og Grenland. Jeg er glad på vegne av idretten, sier Rambekk.

VINNERNE: Jørn Lindgren, Knut Haugen, Rolf Åkredal, Torunn Aksnes og Jan Olav Horgmo.

Artikkeltags