Alle på ferjene vil bli kontrollert

Artikkelen er over 4 år gammel

Politi og tollvesen vil undersøke ID-papirene til alle som kommer til Norge med ferjene i Langesund, Sandefjord og Larvik fra i morgen.

DEL

Politiet mener Vestfold er ekstra utsatt. På Torp blir det også ID-kontroll.

Myndighetene varslet opptrapping av kontrollene ved den norske grensen, og reisende vil måtte identifisere seg selv innen Schengen-området.

På en pressekonferanse med Politidirektoratet nå nettopp, uttalte avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Knut Smedsrud, at kontrollen vil bli begrenset til ferjeanløp.

Politidirektoratet fremhevet Vestfold og Oslo som to fylker der ferjene er ekstra utsatte i den pågående asylstrømmen i Europa.

Det opplyste leder i grense- og utlendingsseksjonen, Jan Eirik Thomassen, på pressekonferansen i Oslo for kort tid siden.

ID-kontroll

Ledelsen i Vestfold politidistrikt sitter nå i møter for å avklare hvordan man praktisk skal gjennomføre ID-kontrollen ved ferjeanløpene i Larvik og Sandefjord.

På Torp er politiet allerede stasjonert, og her vil det bli gjennomført ID-kontroll av de reisende som ankommer flyplassen.

Utover det vil politiet ha mulighet til å utføre stikkprøver på ID i grensenære områder, blant annet på tog. Over Svinesund er det foreløpig kun sporadisk sjekk av ID for de reisende.

Politiet i Vestfold oppfordrer på Facebook folk om å ta med seg pass, eller annen gyldig ID, hvis de skal ut å reise.

TA med pass

Kommunikasjonsrådgiver i Vestfold politidistrikt, Torgny Alstad, anbefaler reisende om å ta med seg passet.

- De som har en litt ullent ID, må belage seg på å bruke lengre tid på å passere grensa, opplyser han.

Den økte grensekontrollen er det politiet som står for. De vil også få hjelp fra Tollvesenet, ble det opplyst på pressekonferansen. Ferjeselskapene får ansvar for å sjekke ID ved avreise.

Den økte kontrollen er innført for å begrense asylstrømmen til Norge og er et resultat av at Sverige i går innførte restriksjoner på grensene. Det er regjeringen som har besluttet å stramme inn ved den norske grensa.

Det vil bli økt grensekontroll fra klokken 08.00 torsdag morgen.

Artikkeltags