Hver fjerde sykkel ødelagt

Artikkelen er over 17 år gammel

PORSGRUNN: Denne uka ble det oppdaget nok en ramponert bysykkel. Dermed har 13 av de 50 syklene blitt utsatt for hærverk. - Dette hadde vi tatt hø yde for, sier servicetekniker Bjørn Eikeland i JC Decaux.

DEL

En av fire bysykler har blitt utsatt for rampestreker etter at de ble satt ut for en knapp måned siden. Onsdag ble det oppdaget at en av syklene som stod utenfor Schanke-bygget i Storgata hadde fått brukket av hele styret.

Fra før har det vært mye hærverk på syklene på Vestsida. Utenfor PP-senteret har syklene blitt vridd mens de stod inne i stativet. Det har ført til hjul med vinkler som ikke er forenelig med ferdsel i trafikken.

BUDSJETT

- Det er nok mest ungdommer som har gjort dette. Trolig har de sittet på syklene mens de har stått i stativene, tror Eikeland.

Han forteller at et visst hærverk var tatt med i budsjettet til å begynne med. Erfaringene fra Sandnes, som har hatt bysykler i tre år, viser det.

- Det blir en del ramponeringer til å begynne med. Men etter hvert går det seg til, og nå er det nesten ingenting av slikt i Sandnes, sier han.

KONTROLL

Bjørn Eikeland kjører rundt hver dag og kontrollerer stativene. Ødelagte sykler blir byttet ut med hele. Det er en stall med 20 reservesykler. Og de som er ødelagte, blir reparert.

I tillegg til å sjekke at syklene er i orden, sørger han også for at det er sykler i alle stativene. Det er en tendens til at syklene blir fraktet fra rådhuset, og mot Down Town eller Kammerherreløkka.

- Mange bedrifter bruker syklene for å komme seg til stasjonen, ser det ut for, sier Eikeland fornøyd.

PÅ FARTEN

Det er nå registrert 120 brukere. Og de som abonnerer på en bysykkel, bruker den ofte. Det kan Eikeland se på datamaskinen sin. Alle sykler som blir lånt ut, blir registrert elektronisk.

- Det er stor trafikk, forteller han.

Han regner med at pågangen bare vil øke på til sommeren når turistene kommer. For det er mulig å leie sykler for kortere perioder. Men han håper kontrollene kan bli noe sjeldnere mot sommeren. Meningen er at kontrollen da bare skal skje et par ganger i uka.

- Vi tror ikke det vil bli så mye ødeleggelser og slikt etter hvert, sier han.

Artikkeltags