- Hunder bør bruke flytevest i båt

Flytevesten til hunden bær være behagelig å bære, ha solid håndtak på ryggen og støtte for halsen, påpeker dyrerådgiver Martine Fossem Nygaard i forsikringsselskapet If. Fuglehunden Jesper har på seg en flytevest som oppfyller alt dette.

Flytevesten til hunden bær være behagelig å bære, ha solid håndtak på ryggen og støtte for halsen, påpeker dyrerådgiver Martine Fossem Nygaard i forsikringsselskapet If. Fuglehunden Jesper har på seg en flytevest som oppfyller alt dette. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Selv om de fleste hunder klarer å svømme, er det likevel lurt å ta på flytevest til vanns, mener forsikringsselskap.

DEL

– Det er noe helt annet å falle i litt røff sjø enn å leke inne ved strandkanten på luftetur, sier dyrefaglig rådgiver Martine Fossem Nygaard i If i en pressemelding.

Hvis hunden for eksempel faller fra båten og blir skadet i fallet, er en flytevest gull verdt.

KAN FÅ PANIKK

– I vannet kjøles også kroppen ned, og hvis hunden må være lenge i vannet, blir den utmattet. Noen er dessuten ikke så gode på å svømme særlig langt eller holde seg flytende lenge uten vest. Blir hunden grepet av panikk eller får sjokk, er flytevest uvurderlig, sier Nygaard.

Dyreforretninger og velassorterte sportsbutikker selger flytevester for hund. En del veterinærer har også vester for salg.

– Å bruke noen hundrelapper på vest er en god investering i sikkerhet for hunden, sier rådgiveren.

Utviklingen de siste årene er at flere og flere hundeeiere bruker vest på hunden til sjøs.

IKKE VELG DEN BILLIGSTE

Det finnes flere typer vester i handelen. Det er viktig at vesten har et solid håndtak som hunden kan løftes om bord i båten igjen. Den bør også være behagelig å ha på for hunden, og ha god støtte for hode og nakke, slik at hodet holder seg over vannet.

– De billigste vestene mangler løftehank og kan ha sømmer og plastdetaljer som gnager. Legg på et par-tre hundrelapper og velg en vest som oppfyller kriteriene for en god flytevest, sier Martine Fossem Nygaard.

Artikkeltags