Vårt tips er å bruke høstmånedene blant annet til å jakte med kameraet på fine farger, skarpe solstråler og lange skygger. Hva står på din liste over ting å gjøre om høsten?

Når august sier takk for i år og lar september ta styringen, betyr det også farvel til sand, shorts, softis og alt det andre som hører sommeren til.

I alle fall slik i teorien. For selv om september i tradisjonell sammenheng er den første av høstmånedene på den nordlige halvkule, betyr ikke det at det straks begynner å ruske ute med regn og kald vind.

Kortere dager, lengre skygger

For østlandet melder i alle fall Meteorologisk institutt stort sett oppholdsvær, lange perioder med sol og temperaturer oppunder 20-tallet de første dagene av september.

Sakte, men sikkert blir likevel nettene kaldere, dagene kortere og skyggene lengre.

22. september er det høstjevndøgn - den ene av de to dagene i året da natt og dag er like lange - og betyr at høsten astronomisk sett er varslet, og at vinteren om ikke altfor lenge står og banker på.

Mye å finne på

Men om det gradvis blir kaldere og mørkere, er høsten tiden for å finne på flotte ting å gjøre. Og så er det en del «må»-ting av praktisk art som også må utføres, selvsagt.

Her har vi noen forslag til høstlige aktiviteter:

  • Ta med deg kameraet, gå ut og benytt sola, skyggene og de skarpe fargene til å fange flotte fotomotiver.
  • Høsten er tiden når trekkfuglene drar i flokk og følge til sørlige breddegrader. Følg med i naturen og i lufta, så kan du få oppleve mange fantastiske fugletrekk og et yrende fugleliv.
  • Ta med kurv, gå en tur i skogen og plukk sopp.
  • Bli med på et kurs og lær deg noe du ikke har gjort før.
  • Rydd i hagen før vinteren.
  • Vask og polér bilen, sjekk dekk og vindusviskere.
  • Gjør klar båten for vinteropplag. For deg som ikke har båt, men som drømmer om båt, er høsten en lur tid for å vurdere kjøp.
  • Kulturlivet starter opp for fullt. Sjekk hva kulturhuset, biblioteket og utestedene der du bor har å by på av konserter og aktiviteter i høst. Og kanskje tiden er inne for å bli med i et kor?

Hvilke aktiviteter forbinder du med høsten? Har du noen gode forslag som du vil dele med andre?