I går kveld måtte Anne-Nora Oma Dale innse nederlaget. Til tross for at Senterpartiet gjorde et godt valg i kommunen, så vrakes hun som ordfører i kommende fireårsperiode.

- Klart jeg er skuffet, men slik er politikken. Onsdag feiret vi i Senterpartiet det gode valgresultatet, i kveld må vi innse at vi ikke får ordføreren, sier avtroppende ordfører i en kommentar.

Hun lover fortsatt å gjøre seg bemerket i lokalpolitikken.

- Nå går jeg for øvrig tilbake til rektorstillingen på Fjone skule, legger hun til.

VILLE HA ORDFØREREN

Etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Senterpartiet og Kristelig Folkeparti i går kveld, ble det klart at kommunen for ny ordfører.

TA har spurt Øyvind Tveit fra KrF hva det strandet på i forhandlingene.

- KrF hadde et ufravikelig krav om at vi i et samarbeid med Senterpartiet ville ha ordføreren, noe de ikke kunne gå med på. Dermed ble det brudd, sier Tveit.

VARAORDFØRER

Nå blir det et samarbeid mellom Kristelig Folkeparti, Arbeiderpartiet og Høyre som sikrer at Halvor Homme blir ny ordfører. Øyvind Tveit fortsetter som varaordfører, et verv han ble tilbudt i forhandlingene med Senterpartiet.

Konklusjonen en kan trekke av dette, er at det politiske flertallet ikke ønsker at Anne-Nora Oma Dale skal få fortsette i ordførerstolen.

Påtroppende ordfører, Halvor Homme, ser fram til «jobben». Han ser det som sin viktigste oppgave nå å samle Nissedal til ett «rike».

- Det snakkes om kommunesammenslåinger, hos oss blir utfordringen å få «slått sammen» kommunen, mener han, og legger til at det har blitt for mye sentrum mot grendene og omvendt.