– Skremmende hvor mye varer det er her

POSITIVE: – Skremmende hvor mye varer det er her, sier Else Johnsen til venstre, sammen med datteren Mona. De er positiv til at slike butikker minsker matsvinnet.

POSITIVE: – Skremmende hvor mye varer det er her, sier Else Johnsen til venstre, sammen med datteren Mona. De er positiv til at slike butikker minsker matsvinnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Kundene strømmet til da matsvinnbutikken, Holdbart.no, åpnet dørene mandag.

DEL

– Dette er kjempebra. Av det jeg har sett er det utrolig bra tilbud, sier Mona Johansen. Hun har, sammen med mamma Else, tatt turen til Kjørbekk for å fylle handlevognen med varer som enten har, eller nærmer seg holdbarhetsdatoen. De er begge samstemt om at det kastes for mye mat.

– Jeg er ikke så veldig flink selv, men det jeg har lært av mamma er at egg fint kan brukes selv en måned etter datostemplingen, forteller Mona til TA.

Overrasket

De hadde ikke så store forventninger til hva som ville møte dem innenfor dørene. Og ble dermed overrasket over utvalget.

– Det er skremmende å se hvor mye varer det er her. Det er tydelig at det er et overforbruk, sier Else. Hun får støtte fra datteren, som trodde det kun ville være tørrvarer å få kjøpt.

– Jeg ble overrasket over hvor mye det er her, som kjøtt og ost, tilføyer Mona.

(Saken fortsetter under bildet)

NY BUTIKK: Eier Tor Johansen og butikksjef Irene Petersen er glad for alle som fant veien til Kjørbekk mandag.

NY BUTIKK: Eier Tor Johansen og butikksjef Irene Petersen er glad for alle som fant veien til Kjørbekk mandag. Foto:

 

– Jevnt trøkk

Da TA var innom nyåpningen mandag formiddag var det flere som hadde fått med seg nyåpningen, og fikk gjort unna handelen.

– Det har vært jevnt trøkk siden vi åpnet klokka ti. Vi har ikke gjort så mye ut av åpningen, forteller Tor Johansen en av eierne i Holdbart.no. I skrivende stund har den ferske butikken mellom syv og 800 varer inne. Men utvalget vil variere fra dag til dag, uke til uke.

– Vi vet aldri hva som kommer inn. Det er en del av konseptet. Som nå, har vi et stort parti med fårikål. Det er det ikke sikkert vi har neste uke, forteller butikksjef Irene Petersen.

– Tror det er søppel

På lik linje med mor og datter som tok turen innom, har flere kunder fått øynene opp for denne typen varer.

– Mange tror det er søppel eller ser for seg at det er dårlige varer som selges, humrer Johansen og legger til:

– Vi må lære opp kundene litt. Varene kan være like fin også etter datostemplingen.

Holdbart.no har i tillegg til nyåpnet butikk i Skien, butikker i Fredrikstad, Vestby og nettbutikk.

Artikkeltags