- En milepæl for høgskolen

Rektor Kristian Bogen. Fredag ble fusjonen mellom Høgskolen i T. FOTO: LARS RAVN

Rektor Kristian Bogen. Fredag ble fusjonen mellom Høgskolen i T. FOTO: LARS RAVN

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: - Fusjonen er en viktig milepæl, og vi er lovet rask behandling av universitetssøknaden, sier rektor Kristian Bogen.

DEL

Fredag ble fusjonen mellom Høgskolen i Telemark og Høgskolen i Buskerud og Vestfold vedtatt av Kongen i statsråd. Den nye institusjonen skal hete Høgskolen i Sørøst-Norge. Fire kaker var bestilt inn for historiske anledningen.

- Det hadde smakt bedre med universitetskake, men vi er absolutt fornøyd med denne sammenslåingen. Det er en viktig milepæl, sier rektor Kristian Bogen.

Han har fått sterke signaler fra statsråd Torbjørn Røe Isaksen om at departementet vil legge til rette for rask behandling av en søknad om universitetsakkreditering.

- Kvalitet skal være styrende, men jeg er ikke lenger redd for en lang, byråkratisk prosess. Og det er et resultat av at vi har jobbet aktivt mot stortingskomiteen. I sine merknader til stortingsmeldingen fra regjeringen, har de vektlagt at en universitetsprosess skal gjøres effektivt og smidig, sier Bogen.

Han håper å sende en universitetssøknad ved årsskiftet, slik at Høgskolen kan omdøpes til Universitet i Sørøst-Norge, i 2017.

For den fusjonerte høgskolen blir det et nytt styre fra høsten, som skal få på plass ny rektor og ledelse ved institusjonen. Og den nye høgskoleledelsen kan være på plass alt ved årsskiftet.

Ifølge rektor vil ingen ansatte miste jobben som følge av fusjonen, og alle studiestedene i Telemark vil bli opprettholdt.   

Artikkeltags