Årets lærer er fra Telemark

Foto: Virke

Foto: Virke Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN/OSLO: Det var i forbindelse med Virkes årskonferansemiddag at HiT-læreren stakk av med den gjeve prisen.

DEL

Prisen "Årets entreprenørskapslærer i Norge" gikk til Runar Gundersen.

Næringslivsmannen har siden 2006, jobbet som høgskolelærer ved Høgskolen i Telemark etter selv å ha fullført innovasjon og Entreprenørskapsstudiet ved HiT.

Han inspirerer studenter til entreprenørskap gjennom bruk av Ungt Entreprenørskaps programmet Studentbedrift. I tillegg brenner han for entreprenørskap og har lang og bred gründererfaring som studentene nyter godt av. Han arbeider aktivt for entreprenørskapskultur og tverrfaglighet, og ser Høgskolen i Telemark som en enhet, skriver daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark, Ann-Iren Haugen, i en pressemelding.

Juryen har bestått av administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Anne Kathrine Slungård, og administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, Vibeke Hammer Madsen.

I sin begrunnelse heter det blant annet "Årets entreprenørskapslærer har en helt unik dedikasjon til innovasjon og entreprenørskap. Han inspirerer egne studenter til å utvikle forretningsideer gjennom Studentbedrift. Virke og Ungt Entreprenørskap er svært opptatt av å fremme mer praksisorientert utdanning spesielt innenfor høyere utdanning."

- Høgskolen i Telemark jobber med entreprenørskap på en forbilledlig måte. Satsingen er forankret i ledelsen, og de har over mange år utviklet et meget kompetent fagmiljø. Runar er en primus motor i dette arbeidet. Jeg håper hele Telemark lar seg inspirere av Runar, og at dette kan være med å bidra til ytterligere entreprenørskapssatsing i den nye Høgskolen Sør Øst, sier Ann-Iren Haugen.

Premien til årets entreprenørskapslærer er å få skygge arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og toppleder i Varner-Gruppen, Marius Varner, gjennom en arbeidsdag.

Artikkeltags