(tb.no) – Det er deilig å ta på og leke med. Jeg har sett mange Youtube-videoerav dette. Derfor tenkte jeg det hadde vært moro å prøve. For noen uker siden var det første gang jeg fikk til å lage bra slim. Da med hjelp av pappa, forteller 10 år gamle Isabelle.

– For å lage det beste slimet må man ha mange ingredienser, legger hun til.

– Det ser ekkelt ut

Men man kan også lage litt enklere varianter.

– Jeg bruker linsevann, barberskum, konditorfarge, Spenol hudkrem, lim og noe pulvergreier – natron tror jeg det heter, sier 10-åringen.

– Men er ikke dette klissete og ekkelt å lage?

– Det ser ekkelt ut, men det er veldig gøy å leke med. Også kan du ha i glitter i for at det skal bli fint, sier hun.

PROSESS: Her er Isabelle igang med å blande ulike ingredienser for å lage slim.

Ser trenden på nært hold

Noen som merker den klissete trenden godt er blant annet de som selger linsevann.

– Vi selger ekstra mye linsevann for tiden. Til folk som skal lage slim. Det er borsyre i linsevannet - som er en av ingrediensene i slimet, forklarer butikksjef Hanne Them-Enger hos Specsavers.

STOR ETTERSPØRSEL: Det har aldri vært solgt så mye linsevann som nå. Klissete trend er årsaken.

Butikkansatte hos optikere vi har vært i kontakt med forteller at de aldri har bestilt så mye linsevann som nå. Til tider har det vært så stor etterspørsel etter dette at leverandøren også har gått tom. Slim-trenden som startet for fullt i sommer fortsetter og fortsetter.

Pass på

Hanne Them-Enger oppfordrer folk til å være varsomme.

– Selv om linsevann er ment for linser – så har ikke vi noe spesielt imot å selge det til folk som lager slim. Men det er viktig at voksne er med barna og passer på, og at man følger oppskriften på hvordan slimet lages, understreker butikksjefen.